Moj profil

Jeste li isprobali i ove recepte s tikvicama?

Sezona je ovog duguljastog povrća koje se uklapa u velik broj jela, među kojima su i ona koja ćete lako pripremiti. Tikvice su pune vode, zdrave i lagane, a postoje i načini kamuflaže u šareni tanjur kojeg će rado okusiti i djeca. Teško je izdvojiti najbolje ideje u moru bezbroj finih okusa – od variva, vrlo jednostavnog i zdravog do tikvizze (klikni pa ćeš saznati)!

Lađice koje plove po vrtu

Volimo ih nazivati lađicama, a one su zapravo izdubljene tikvice koje se zatim pune raznim nadjevima i zbog miksa sastojaka često su vrlo šarene i zabavnog izgleda pa će zato i najmlađi htjeti probati iste. Meksičke lađice su jednostavne za napraviti, a velika je šansa da ćete sastojke imati kod kuće. Uz Tex-Mex mix povrća i glavnog dijela – tikvica, potrebno je tek nekoliko namirnica kako bi dobili ovaj veseli obrok. Još jedno lagano jelo zabavno spaja našu glavnu zelenu namirnicu i vrlo zdravi kus-kus u kombinaciji s povrćem.

Ako ste ipak veliki ljubitelj meksičke kuhinje (i baš jako volite meso) isprobajte Chilli con carne u tortilji ili zapečene nadjevene tikvice s rižom.

Wok me baby, nije važno samo da je s tikvicama

Mirisi Azije već su davno postali dobrodošli u naše kuhinje. Jednostavnost korištenja wok tave i bezbroj kombinacija daje prostora za improvizaciju, no ponekad je najbolje držati se provjereno dobrih jela. Za lijene vikende iskoristite piletinu s tikvicama, uz prilog po želji. Uz malu varijaciju dodajte bob kako biste dodali zdrava vlakna svom objedu ili shiitake gljive. Ako se još malo želite zadržati na mesu napravite šareni wok s hrpom povrća i teletinom za zasitniji obrok.

Lagane i uklopive, tikvice su omiljen dodatak u svaku vrstu jela, ujedno zdrave i fine!

Rižoto od račića i tikvica podsjetit će vas na Jadran svojim laganim okusom uz što svakako nemojte zaboraviti čašu vina. Ljetni okusi se nastavljaju u mediteranskom rižotu u zeleno crvenom tanjuru. Ljubitelji tofua sreću će naći u njegovoj kombinaciji s tikvicama i rižom.

Pašta radi svašta, a tikvica se miješa

Tjestenina je mnogima najdraži sastojak, od špageta do fusilla, mašnica i svih ostalih oblika, zahvaljujući time što je odlična podloga za meso, povrće, umake. Mnogi su klasičnu tjesteninu odlučili zamijeniti ribanim povrćem u različitim oblicima pa je tako zelena tikvica jedna od prvih izbora. Tako za zdraviju i manje kaloričnu verziju bologne sa izaberite onaj s rezancima od tikvica. Mljeveno meso svakako će odgovarati u ovoj kombinaciji što nas može podsjetiti na lađice iz prethodnih recepata. Možda preferirate bezmesnu verziju bolognesa u kojoj će povrće uspješno zamijeniti meso kao i u primjeru lazanja kojim ćete razmaziti svoje nepce. Ipak treba priznati da je teško ne pokleknuti nad klasičnom paštom, pogotovo kada su u pitanju tagliatelle s pestom od tikvica posipane skutom.

Dugo nismo spomenuli domaću kuhinju i riječ od koje se stvaraju zazubice – ajvar. On će s pancetom, žutom i zelenom tikvicom činiti ludu kombinaciju u tanjuru sa špagetima. Jednostavan, ali neuobičajeni obrok iz pećnice u kojeg se miješaju sir i rajčica pruža zasluženu pauzu od dana. Nemojte misliti da smo zaboravili, polpete su nezaobilazni dio bilo koje priče o tikvicama! Nije važno volite li klasične ili možda one sa sirom jer u priču je ušla i tuna! Izaberite svog favorita.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.