Moj profil

Samo za čitatelje Coolinarike: Naručite Delimano Fritezu Pro po sniženoj cijeni uz promo kod

Ako nikada ranije niste koristili fritezu ili se pitate koje su prednosti korištenja friteze na vrući zrak, provjerite nekoliko savjeta za još ukusniju hranu bez ulja i masnoće

Ovog ljeta pripremajte omiljena jela bez brige o kalorijama i učinku na vašu liniju i zdravlje, a najvažniji savjet čeka vas na kraju ovog članka.

1. Zagrijte svoju fritezu prije dodavanja hrane

Baš kao i pećnicu, i fritezu treba zagrijati nekoliko minuta prije korištenja. Da biste to učinili, uključite je prije nego što hranu dodate u košaricu. To je jednostavan korak koji vam može pomoći za još finiji rezultat.

2. Umjesto da hranu podgrijavate u mikrovalnoj pećnici, učinite to u fritezi kako biste dobili hrskaviji i ukusniji obrok

Možete podgrijati bilo što, od ostataka povrća i pizze do pečene piletine i lososa. Samo postavite temperaturu do 180°C za podgrijavanje bez kuhanja. Nakon otprilike minutu hrana će biti vruća i hrskava.

3. Protresite košaru nekoliko puta tijekom kuhanja

Kako biste bili sigurni da se vaši predmeti ravnomjerno peku, tijekom pečenja malo protresite košaru. Fritezu možete držati u pogonu i bez problema ukloniti košaru. Ovo je posebno korisno za male namirnice koje želite pržiti, poput krumpirića ili pečenog povrća. Nekoliko puta jednostavno izvadite i protresite košaru. To će vam pomoći osigurati da sve ispadne hrskavo i ravnomjerno pečeno.

4. Pazite da ne pretrpate fritezu

Ako u košaru za prženje zraka dodate previše namirnica, zrak neće moći pravilno cirkulirati i hrana neće biti hrskava. Ako pečete veliku količinu hrane, odvojite namirnice umjesto da ih pečete odjednom. Ovaj je savjet posebno važan kad pečete krumpiriće, povrće narezano na kockice i ostale manje namirnice koje želite jesti ekstra hrskave. Kako bi vaša hrana bila još hrskavija i ravnomjerno pečena iskoristite dodatke – plitku posudu, rešetku ili stalak za ražnjiće.

5. Namirnice poput cjelovitih pilećih bataka ili svinjskih kotleta pecite u jednom sloju i nemojte ih slagati

Odreske, svinjske kotlete, riblje filete i pljeskavice pecite u jednom sloju u fritezi. Ako ih pokušate složiti jednu na drugu, neće se ravnomjerno ispeći. Ako istodobno na dno košarice možete staviti samo tri odreska, a želite ispeći više, pecite ih u serijama.

6. Od krumpirića do cvjetače, možete peći gotovo svu smrznutu hranu u fritezi

Smrznute, već pripremljene namirnice bez straha pripremite u fritezi, a detalje pripreme provjerite na ambalaži namirnica.

7. Tostirajte orašaste plodove u svojoj fritezi

Vrući cirkulirajući zrak u fritezi savršen je za brzo tostiranje orašastih plodova. Samo ih ubacite u košaru, začinite i pustite da se tostiraju. Ne zaboravite ih izvaditi kad su malo mekši nego što biste željeli - orašasti plodovi nastavljaju se peći i nakon što ih uklonite.

8. Fritezu iskoristite i za pripremu slastica

Mini torte, brownieji i krafne savršeni su primjeri slastica koje možete "ispeći" u fritezi. Protok zraka jači je od tipičnog pa pripazite kako hrana ne bi prebrzo porumenila. Ako to bude slučaj, prekrijte folijom i nastavite peći.

9. Delimano fritezu Pro naručite uz popust od čak -25%

Naime, samo za čitatelje Coolinarike, Delimano je omogućio čak -25% popusta na Fritezu Pro. Iskoristite Promo Kod: COOL25 i do 07.07. naručite svojeg novog pomoćnika u kuhinji po cijeni od 449,95 kn na www.delimano.hr . Kod unesite prilikom završetka narudžbe na web stranici ili ga spomenite na Top Shop prodajnim mjestima.

Promo članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.