Moj profil

Volite francusku kuhinju? Ovo će vas oduševiti

Francuska je godinama sinonim za zemlju koja je središte kulinarstva, u kojoj kuhari žele izučavati kuhanje, a turisti uživati u njihovim specijalitetima. Poznato je također da je to zemlja s gotovo najviše ugostiteljskih lokala s Michelinovom zvjezdicom, no manje je poznato da su Francuzi zapravo i izmislili koncept restorana.

Ono po čemu se ipak Francuska najviše izdvaja je po svojim sirevima, koji su jedna od najpoznatijih namirnica koje vežemo za tu zemlju. U 20 regija u Francuskoj proizvodi ih se više od 300 vrsta.

Među njima uz Brie, jedan od najcjenjenijih je Camembert koji se proizvodi od 18. stoljeća i potječe s Normandije. Svjež izvana, mekan iznutra, njegova cvjetna bijela kora blago je prozračna i odaje prilično moćan miris. Ovaj sir ima kremastu teksturu, odvažni drvenasti i zemljani okus, a idealno se slaže uz grožđe, orahe i čašu crvenog suhog vina Les Aumôniers Séguret Côtes du Rhône Villages AOP. Camembert le Caractère sir jede se s  korom, a preporuka je poslužiti ga nakon glavnog obroka. Uz Camembert se može uživati i u Salami s komadićima oraha.

Kreativnost francuske kuhinje vezana je uz razne specifičnosti, pa tako i njihovim kombinacijama u salamama. Vole im dodavati i voće, pa se nerijetko na stolovima poslužuje i Salama sa smokvama.

Francuski deserti pak, vjerojatno nemaju usporedbu niti s jednom svjetskom kuhinjom. Spravljanje slastica postala je prava umjetnost, a Mille Feuille (ili Napoleon), Eclairs, Macaronsi, Madeleines kolačići ili pak, Creme brulee odraz su njihova kreativnog i delikatnog slastičarstva poznatog diljem svijeta.

No, jeste li ikada probali sladoled creme brulee?

Obožavatelji kremastog okusa creme brullea sa hrskavim karameliziranim šećerom, došli su na svoje. Sada imaju mogućnost isprobati i verziju sladoleda! Ledeni užitak oduševit će svojom svježinom i kremoznošću i biti prava poslastica za ljetne dane.

Ako već niste, iskoristite priliku koja vam se pruža u vašoj neposrednoj blizini. Raznolika gastronomska ponuda dostižna je svakom domu u sklopu Francuskog tjedna u Lidlu, od 21.6. Da biste uživali u mnogobrojnim francuskim delicijama, dovoljno je posjetiti Lidl koji obiluje proizvodima specifičnima za tu zemlju, čiji žitelji baš znaju da sve počinje s dobrom hranom.

Uostalom, ne kaže se uzalud da i ljubav ide kroz želudac...

Native članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.