Moj profil

Pripremite slasne lazanje

Lazanje su omiljeno jelo ne samo naših susjeda Talijana, već i lika iz crtića, simpatičnog prugastog mačka Garfielda. Kako su mačke veliki gurmani koji vole ukusnu hranu, isplati im se vjerovati. Stoga čim prije iskušajte slasne lazanje s tunom!

Nakon što smažete tanjur slasnih lazanja s tunom, nastavite s uživanjem pred televizorom i pogledajte nove doživljaje mačka Garfielda.

Slasne i sočne lazanje omiljeno su jelo (a čini se i izum) Talijana, koji ih spravljaju na mnogo različitih načina. Primjerice, oni pravokutne listove tijesta nadijevaju mljevenim mesom, rajčicama, gljivama, špinatom, lososom, sirom, ali i rastopljenim maslacem i mljevenim makom.

No, osim naših susjeda, za lazanjama luduje i slavni lik iz crtića, prugasti mačak koji se zove Garfield. Taj simpatičan, bucmast i jako lijen mačak nadaleko je poznat po tome što je već za doručak u stanju smazati cijelo brdo lazanja. Ali, Garfieldova ljubav prema lazanjama nije baš slučajna. Mačke su, naime, veliki gurmani, što znači da vole jesti samo ukusnu hranu, pa im se isplati vjerovati, barem kada je o jelu riječ. Primjerice, u Kini se u tolikoj mjeri pouzdaju u njihov ukus da lik mačke na ambalaži neke namirnice namijenjene ljudima kupcima predstavlja garanciju da se radi o jako, jako ukusnom proizvodu.

Dakle, ako već od ranije ne znate da su lazanje ludo, ludo dobro jelo, povjerujte Garfiledu i odmah ih naručite od mame, uz obećanje da ćete joj pomoći u njihovom pripremanju. Najprije mami isprintajte Coolinarikin recept za lazanje s tunom i pokažite joj sliku (mmm... kako samo te lazanje zamamno izgledaju!), a potom joj pravite društvo pri kupovini potrebnih namirnica. U trgovini je podsjetite da izabere lazanje koje prethodno ne treba kuhati, a putem joj ispričajte i priču o mačkama gurmanima.

Kad se vratite iz dućana u kuhinji joj možete pomagati pri vaganju, mjerenju i miješanju potrebnih sastojaka, te slaganju listova lazanja u pleh i nadijevanju.

Naravno, ako već imate određenog iskustva u kuhanju, lazanje možete pripremiti čak i sami.

No, bez obzira tko ih je pripremio, nakon što u društvu ukućana ili prijatelja smažete tanjur slasnih lazanja s tunom, nastavite s uživanjem pred televizorom i pogledajte film o doživljajima slavnog mačka. Najnoviji film o mačku zaljubljenom u lazanje pod nazivom Garfield prethodno posudite u svojoj videoteci.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.