Moj profil

Proizvodi od domaće rajčice: Isprobali smo 6 preukusnih jela, otkrij recepte

U Podravka proizvodima nalaze se sirovine iz vlastitog uzgoja s domaćih polja, a s našim ih idejama pretvorite u ukusna jela.

Kada ste na domaćem terenu u poznatoj kuhinji i pripremate obrok s provjerenim domaćim namirnicama, preduvjeti za uspjeh već su zajamčeni. Jedino što može nedostajati je inspiracija pa vam predlažemo da isprobate neke od recepata u kojima smo upotrijebili proizvode od birane sorte rajčice visoke kvalitete s hrvatskih polja koje se prerađuju u roku od 24 sata od berbe. Podravka kontinuirano radi na povećanju domaće proizvodnje povrća i udjelu sirovina s domaćih polja pa ćete zato u Podravka proizvodima pronaći kulture potpuno domaćeg porijekla, iz vlastitog uzgoja ili od kooperanata, a neke od njih su grašak, krastavac, paprika i rajčica.

Rajčica u svjetskih kuhinjama

Rajčica je svoj od polja do stola prošla put u samo 24 sata, a za okusno putovanje u Italiju, dovoljno je tek malo mašte i par namirnica karakterističnih za područje Mediterana. Lignje u crvenom umaku na talijanski uvjerit će vas kako lignje i passata mogu stvoriti posebnu priču na tanjuru. Jelo poslužite uz popečeni kruh i ukrašeno čipsom od parmezana. Volite li istraživati svjetske kuhinje, onda je vrijeme da upoznate meksičke zapečene tortilje. Za ovu je kuhinju karakteristično šarenilo i pikantnost, a tortilja i rajčica čine prirodan spoj.

Pizza u obliku kuglofa i rolica

Kuglof nam je poznat u slatkim varijantama pa dok njegovo izvorno podrijetlo svojataju Francuzi i Austrijanci, odlučili smo proširiti granice i začiniti s malo mediteranskog štiha. Tijesto za pizzu oblikovali smo u kuglice i sjedinili s omiljenim nadjevom od šunke, kulena i sira kako bismo dobili preukusan i sočan pizza kuglof. Pizza je čest izbor kad želimo neki brz i provjereno dobar zalogaj pa je zato možemo pronaći i u različitim oblicima, poput pizza rolica. Rolice s nadjevom od pasate, sira, maslina i mediteranskih začina praktičan su zalogaj koji se može gricnuti i u prolazu s nogu. Dodacima i oblicima uvijek se možete poigrati i prilagoditi vlastitim preferencijama.

Kad se jesen uvuče u kuhinju, palimo pećnicu

Razigrani zapečeni bolognese - Coolinarika

Pećnicu smo do nedavno izbjegavali zbog dovoljno visokih temperatura i u hladu, a kako se jesen polako uvlači u kuhinje, sve nam je draža pećnica. Zato smo pronašli nevjerojatno ukusan recept koji može biti prilog ili ga poslužite kao samostalno jelo. Zapečene tikvice, patlidžan i krumpir s rajčicama i sirom mirisom i okusom podsjećaju na Mediteran, a griju atmosferu doma i sva osjetila. Zato smo osmislili i način kako pripremiti tjesteninu iz pećnice. Izaberite svoju omiljenu - penne, farfalle i fusille i razigrani zapečeni bolognese pripremite u pola sata.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.