Moj profil

Julia Child – američka špijunka i francuska kuharica

Život ove hrabre i utjecajne žene prepun je zanimljivih crtica, inspirativnih izjava i slasnih recepata.

Iza sebe je ostavila neizbrisiv trag - na vlastitom životnom primjeru pokazala nam je svestranost i snagu žene - približila je francusku kuhinju Americi, bila je prva žena koju je slavni CIA (Kulinarski institut Amerike) uvrstio na svoj popis priznatih chefova, te ječak radila i kao tajni agent OSS-a tijekom drugog svjetskog rata.

Julia Child bila je i ostala jedna od najpoznatijih kuharica i TV ličnosti.

Ukratko – Julia nam zaista može poslužiti kao životna, a ne samo kulinarska inspiracija. Evo još nekih zanimljivosti o njezinom životu;

  • Kuhati je počela tek sa 32 godine. Poznata je njezina izjava kako je do te dobi znala samo „kako jesti”.
  • Neki gledatelji su joj često zamjerali da ne vodi dovoljnu brigu o čistoći ruku i hrane dok vodi svoj TV show te da stavlja previše masnoće u svoja jela. Nikada se nije obazirala na to - kuhala je iz strasti.

  • Bila je prilično visoka – 188 cm. Upravo zbog visine odbili su ju u američkim ženskim marincima, no u kasnijim godinama, Julia je isticala kako joj je visina zapravo prednost jer je tako uvijek bila upečatljiva.
  • U 55. godini napipala je kvržicu na dojci. Radilo se o karcinomu zbog kojeg je izvršena mastektomija. Julia se 2 tjedna nakon zahvata vratila snimanju svog kulinarskog showa, jer kako je kazala „nije htjela biti plačljivica zbog toga”.
  • Čini se kako je imala i recept za savršen brak. Otvoreno je priznavala da je učila kuhati prvenstveno kako bi zavela svog supruga Paula. Medijima je dovitljivo znala spomenuti kako su kuhinja i spavaća soba jedine prostorije koje joj trebaju, dodavši da svog supruga nije hranila tako dobro, da se on ne bi niti toliko dugo zadržao uz nju.

Julia Child bila je (i ostala) jedna od najpoznatijih kuharica i TV ličnosti. Živjela je punim plućima i sigurnim korakom koračala kroz život. Doživjela je 91 godinu, i tako imala priliku za života dobiti mnoga priznanja i pohvale.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.