Moj profil

Kviki - kvari ručak još od 1975. godine

Otkrit ću ti tajnu koju znam još od 1975. godine. Kako ne bi kvario ručak i ljutio sve oko sebe, prije ručka otvaraj vrećice sporije i grickaj tiše.

Tebi razne stvari mogu pokvariti ručak. Od bešteka na koji te tjeraju da ga koristiš do predugačkih rezanaca u juhi ili božesačuvaj brokule na tanjuru.

O da, brokula na tanjuru može pokvariti ne samo ručak, nego i cijeli dan. Ali za razliku od tebe, mamama, tatama, bakama i djedovima ručak kvari nešto drugo – Kviki.

Prije ručka si pred njima otvorio vrećicu Kviki grickalica i odmah su ljuti na tebe? Pa samo si malo gricnuo Kviki, u čemu je problem!? I oni bi da se ne prave previše važni i odrasli! Misle da su prerasli borbu štapićima ili da Kviki s okusom dimljene slanine ne može zamijeniti predjelo.

Nemoj im reći, ali ja znam njihovu tajnu.

Tu i tamo i oni malo zavire u vrećicu. Što misliš, zašto je mama stalno s krpom u ruci tvrdeći da briše prašinu, a prašine nema? A jesi li primijetio kako tata često mora zabiti neki čavao u dnevnoj sobi? Pogledaj bolje, još uvijek su na zidu samo tvoje slike dok si bio ti, beba malena.

Zvuk čekića mu zapravo služi kako bi prikrio glasno uživanje u Kviki gricu.

Kažeš, baka takve stvari sigurno ne radi? Je, kako da ne. Skriva Kviki u kutiji s priborom za šivanje na kojoj su nacrtani keksi, a koju ti nikad više nećeš otvoriti jer si se dovoljno puta opekao. Tvoja je baka Kviki ninja i vješto to skriva.

Svi, dakle, u tvojoj obitelji u tajnosti kvare ručak Kviki grickalicama.

Samo što si ti jedini dovoljno glasan i netaktičan da se otkriješ. Slušaj me stoga dobro. Otkrit ću ti tajnu koju znam još od 1975. godine. Kako ne bi kvario ručak i ljutio sve oko sebe, prije ručka otvaraj vrećice sporije i grickaj tiše. Izbjegavaj poglede i zajedničke prostorije, a kad te uhvate s Kvikijem u ustima, reci da je to svježa brokula. Mmmmmm, fina brokula!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.