Moj profil

Rolovano pile

23

Piletina na prvom mesto.

Piletina na prvom mesto.

Sastojci

1 veće pile
200 gr. praške šunke
200 gr. trapista
200 gr suve slanine
2 kašike svinjske masti
začini po želji

Priprema

1.

Polako, bez žurbe odvajati kosti od pilećeg mesa. Kada je gotovo usoliti i dodati začine po želji.

2.

Unutrašnju stranu pileta obložimo slaninom isečenom na tanke šnite. Preko slanine stavljamo prašku šunku, a na kraju trapist.

3.

Pile savijemo u rolat i uvežemo ga čvrsto kanapom.

4.

Pile premažemo mašću sa spoljne strane. U posudu u koju ce se peći pile stavimo kašiku masti i čašu vode. Prekrijemo folijom i pečemo na 22o stepeni oko 15 minuta , a zatim temperaturu smanjimo na 200 stepeni. 2-3 puta pile prelivamo mašću koja se topi.

5.

Pri kraju pečenja sklanjamo foliju da pile dobije rumenu boju i hrskavu kožicu. Peče se oko 2 sata,

  • Piletina-rolana(1)

4

želim ti puno uspeha, student će biti oduševljen sigurna sam kao i moji studenti. Ono najvažnije i najteže si uradila, sve ostalo je vrlo lako. 👍

Danas sam kupila domaću pilad i jedno lepo odvojila od kostiju (doduše na momente je izgledalo da neće uspeti i čak mi se činilo kao nemoguća misija), ali sam ipak uspela. Napravila veliku šniclu i stavila u friz kad dođe student da lepo urolam i spremim. Sliku ću okačiti kad pripremim.

Da, pile isečeš po grudima, raširiš ga i izvadiš kosti. pre toga krilca iseći  pa raširiš kao veliku šniclu i filuješ. Roluješ i čvrsto uvežeš. Nećeš ništa pogrešiti, sve ostalo je lako. Jedino nije dobro kad prejedeš, a piletina se lepi za prste.😋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)