Moj profil

15. Zagrebački maraton

U nedjelju, 8. listopada u Zagrebu se održava 15. međunarodni Večernjakov Zagrebački maraton na kojem će se natjecati više od 500 trkača maratonaca i oko 7000 građana koji će sudjelovati u utrci građana. U utrci građana ponovo će sudjelovati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


U Zagrebu se u nedjelju, 8. listopada ove godine, održava petnaesti međunarodni Večernjakov Zagrebački maraton koji organizira Zagrebački atletski savez, a provodi Organizacijski odbor Večernjakovog Zagreb maratona.

U okviru Maratona trčat će se tri utrke, maraton na 42 195 m, polumaraton na
21 097 m te utrka građana na 5000 m. Start i cilj Zagrebačkog maratona koji počinje u 10.00 sati su na glavnom gradskom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića. Prijavljeni građani u utrci građana dobit će prigodnu majicu, a trkači maratonci i polumaratonci dobit će medalju, majicu i lunch paket. Nagrada za pobjedu u polumaratonu za žene i muškarce iznosi 540 eura, a u maratonu 3000 eura. Na maratonu se samo za pobjednike dodjeljuje i Jack-pot nagrada pa će tako maratonac i maratonka koji prvi stignu na cilj u vremenu manjem od 2:14:00 u muškoj konkurenciji, te 2:38:00 u ženskoj, osvojiti dodatnih 2000 eura.

Očekuje se da će na ovogodišnjem Večernjakovom Zagrebačkom maratonu sudjelovati petstotinjak maratonaca koji će se natjecati u maratonu i polumaratonu te čak oko 7000 sudionika utrke građana. Na maraton je prijavljen veliki broj trkača iz cijele Hrvatske te iz više od trideset zemalja svijeta. Među maratoncima iz cijelog svijeta su primjerice i oni iz Italije, Njemačke, Austrije, Norveške, Rumunjske, Mađarske, Finske, Maroka, Kenije, Alžira, Slovenije, Srbije, Makedonije te Bosne i Hercegovine. Među prijavljenim maratoncima su i prošlogodišnji pobjednici Emanuele Zenucchi iz Italije te Marijana Lukić iz Srbije.

U Maratonu će ove godine sudjelovati mnogi naši uspješni maratonci među kojima su primjerice Lidija Rajčić i Marija Trošić te Ivica Škopac i Janez Maroević, a ponovo će se natjecati i poznati maratonci Đuro Kodžo iz Bosne i Hercegovine, Sreten Ninković iz Srbije te Bela Horvat iz Mađarske koji su prošle godine ostvarili zapažene rezultate. Na veliko zadovoljstvo organizatora, kao i na nekoliko prethodnih utrka, i ove će se godine na startu utrke građana pojaviti osvjedočeni poklonik zdravog načina života, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je prema riječima organizatora svojim osobnim zalaganjem mnogo pomogao da Večernjakov Zagrebački maraton preraste u značajno međunarodno natjecanje.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.