Moj profil

Cool chef mjeseca prosinca - SmikiStef

Recepti iz mamine kuharice koji obavezno vraćaju u djetinjstvo, originalne i neobične ideje za hrenovke i album živih slika pozivnica su da obavezno zavirite u njezin kutak.

Ovih dana SmikiStef ima razloga za slavlje – nedavno smo se kucnuli za njenu 5. godišnjicu na Coolinarici, par dana nakon toga opet nas je častila za 20. godišnjicu braka, a sad čekamo novu "čin-čin" sliku jer upravo je SmikiStef naša nova cool chefica.

Cool chef mjeseca prosinca - SmikiStefCool chef mjeseca prosinca - SmikiStef


Već nas je od svojih prvih dana na Coolinarici SmikiStef mamila mirisnim pletenicama, predivnim tortama, a jutarnje kave nam uljepšavala noćnim gužvaricama. Ona je prava adresa za sve originalne i neobične ideje za pripremu hrenovki, koje su prepoznali i časopisi. A s obzirom da se približava i Valentinovo, srcolikih ideja kod nje ne nedostaje.

Cool chef mjeseca prosinca - SmikiStefCool chef mjeseca prosinca - SmikiStef

Svakako probajte:

Cool chef mjeseca prosinca - SmikiStefCool chef mjeseca prosinca - SmikiStef


Nije preveliki obožavatelj ribe, ali morski štapići mogu proći. Voli pripremati recepte koji po svojoj biti vraćaju u djetinjstvo svakoga tko ih proba (bilo da radi Bakine pogacice sa krompirom, Ujnine pituljice ili Šah Rolat). Mamima kuharica je obavezna inspiracija, bilo za slatko ili za slano, a i svekrva uvijek ostavi neki novi receptić. No jedno je sigurno – recepte objavljuje tek kad je receptura isprobana i kad Mr.S kaže - "e sad ga možeš postaviti na Coolku, nista ne mijenjaj, sad je najbolje."

Cool chef mjeseca prosinca - SmikiStefCool chef mjeseca prosinca - SmikiStef


Njezine fotografije iz dana u dan postajale su sve bolje pa nije trebalo dugo da postanu redoviti ukras naše rubrike "Slika dana". Naročito nas oduševljava njihova "živost" – one gore dok ona peče papriku, a s tipkovnica moramo brisati šećer kad ga posipa po toplom kuglofu. I sama priznaje da se veseli spremati jela da bi ih kasnije mogla fotografirati, ali kad za to dođe vrijeme, onda pada kiša. S tim britanskim vremenom nikad ne znaš - sva četiri godišnja doba u jednom danu. Teško je tamo reći "po jutru se dan poznaje" ;)

Osim jakog motora, veliku radost joj pričinjava još i cvijeće koje svojim predivnim bojama poput granutog sunca uljepšava dvorište, voljela bi imati malo veću kuhinju, tu su još i veliki sin i kćerka koja je stalno oko nje i po njezinim procjenama – jednoga dana bit će dobra kuharica. Ali tu ste i svi vi. Divni Coolinaričari koji nju činite sretnom i zadovoljnom, na čemu se ona zahvaljuje desertom posvećenim samo vama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.