Moj profil

5 finih priloga uz roštilj među kojima se ne nalaze grilano povrće i obični pečeni krumpir

Dobro odabrani prilog može savršeno upotpuniti meso s roštilja i glavno jelo pretvoriti u fantastičan gastronomski specijalitet

Uživanje u mesu s roštilja nezamislivo je bez ukusnih priloga koji svojim sastojcima oduševljavaju sve prisutne, a jelo podižu na višu razinu. Naime, prilozi unose boju i dašak svježine u svaki obrok pa su nezaobilazan dodatak na tanjuru. Grilano povrće poput paprike, luka, tikvica ili šparoga pravi je klasik i s njim nećete pogriješiti, no zašto ove grill sezone ne biste isprobali nešto novo i od priloga napravili prave gastro delicije? Zepečeni grah, kus-kus s porilukom i pikantni pire s ajvarom samo su neki od prijedloga za priloge koji će se idealno sljubiti s mirisima i okusima roštilja. Nemojte zaboraviti ni na slasne salate koje tako dobro idu uz mesne zalogaje s okusom dima. Uživajte u kuhanju i iskušajte recepte za maštovita jela kojima ćete upotpuniti servirano meso. U nastavku donosimo nekoliko ideja:

Kus-kus s porilukom

Kus-kus je tjestenina koja se dobiva iz durum pšenice, a najčešće je korišten kao prilog u zemljama sjeverne Afrike. Iako često zaboravljena, ova namirnica zahvalna je za pripremu zbog svoje jednostavnosti. Lakša je za kuhanje u usporedbi s drugim žitaricama ili tjesteninom, a može se pripremiti na mnogo različitih načina. Uz svinjske kotlete s roštilja poslužite kus-kus u kombinaciji s porilukom, koji u nekoliko koraka postaje posebno ukusan zalogaj svim gurmanima.

Zapečeni grah

Želite li malo promjene, umjesto grah salate uz meso s roštilja servirajte zapečeni grah iz pećnice. Dodatak prepečenog špeka, češnjaka, luka i paprike podarit će jelu ugodnu aromu, a ovaj ukusan zalogaj bit će još pikantniji, začinite li ga čilijem ili feferonima. Zapečeni grah izvrstan je prilog vratini s roštilja.

Pikantni batat

Pikantni, ali slatki krumpirići savršen su prilog kojim ćete razveseliti sve ukućane. Hrskavo izvana s mekom sredinom ovo korjenasto povrće najslađe je kad se jednostavno pripremi u pećnici. Batat ogulite i narežite na ravnomjerne komade pa prelijte maslinovim uljem sa začinima. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 30 – 40 minuta i poslužite uz blagi ajvar. Ovaj prilog odlično se slaže uz slasni lungić s roštilja.

Pikantni pire s ajvarom

Prilozi od krumpira mnogima su na listi omiljenih, posebno kad je riječ o kremastim verzijama poput pirea. Kada poželite običnom pireu udahnuti novi okus i dodati malo boje, „razljutite“ ga ajvarom i u trenu pripremite prilog za kojeg će vas tražiti recept svi koji ga kušaju. Topli pire krumpir odmah poslužite uz meso s roštilja.

Mladi krumpir s ajvarom

Još jedan izvrstan prilog mesu s roštilja je pečeni mladi krumpir u kombinaciji s ajvarom i Vegetom Natur. Ovi dodaci učinit će ga još sočnijim i ukusnijim, a odlično će se sljubiti uz pileće ražnjiće i punjene kotlete na žaru. Krumpir pecite na roštilju ili na grill tavi, a potom izvadite u posudu, dodajte ajvar, pospite peršinom i lagano izmiješajte. Krumpir možete umiješati u ajvar zajedno s Vegetom i mašću, pa ga onda peći.

Inspiraciju za još slasnih priloga uz roštilj pronađite u Knjižici grill recepata "Bez puno drila do sočnog grilla".

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.