Moj profil

Cool Chef mjeseca prosinca - dianamakarska

Njezini deserti ostavljaju vas bez riječi, a recepti u roku odmah završavaju u Omiljenima. Nema vajde s prijetnjama da će na neko vrijeme zatvoriti kuhinju, jer bez njezinih specijaliteta se ne može.

Rad ovog "djeteta mora" koja je svoju ljubav prema rodnom kraju trajno ugradila i u svoje korisničko ime pratimo već duže vrijeme. Unatoč relativno "kratkom" stažu na Coolki, učestalo nam se pojavljivala u izborima među lijepim slikama. Kako će se uskoro navršiti 3. godišnjica njezinog članstva na Coolinarici, ova titula će se idealno poklopiti s tim važnim datumom 🙂 A osim što smo joj dodijelili titulu cool chefa, ozbiljno smo razmotrili još i dodatak s nekim plemenitaškim predznakom. Da ne bismo imali samo kraljeve, dianamakarska naša je nova carica torti!

Njezine fotogenične torte već naveliko osvajaju vaše kuhinje i slavljeničke stolove, a za svaku pohvalu je i što vam je posao njihova skupljanja olakšala objedinivši ih sve u jednoj jedinstvenoj Coolerici. Navalite ako još niste, jer mi smo guštali već samim iščitavanjem preko nekoliko stotina vaših komentara pod njima. Tu su slavna Havana torta, Bijelo čokoladna torta, Torta od sira s jagodama, Lješnjak Tortica, perverzno dobrog okusa Torta od sira, Sekina karamel fantazija te Jaffa torta. Torta od oraha i vanilije joj je posebno draga jer ju veže za puno lijepih trenutaka u djetinjstvu, stvarno jako dobar okus Sladoled torte dobrano je potvrđen. S obzirom da je i prošlu obljetnicu obilježila svojim prvim i najdražim objavljenim receptom, morali smo ga i mi isprobati, a prste ćete lizati i od Tarta s jagodama jogurtom i mascarpone sirom, te Fornetta s kremom od vanilije koji imaju samo jednu manu – brzo nestaju. S Pandoletima uvijek ćete spremno dočekati nenajavljene goste, a nenadanim okusima možete ih iznenaditi ako ponudite Kekse od bijele čokolade i naranče, dok će vam dekorativni Ukrasni rolad sigurno donijeti još koju pohvalu.

Iako ona svojim kulinarskim uspjesima smatra sve vaše isprobane recepte s Coolke, vi se sigurno ne biste složili. O Pečenom krumpiru sa senfom i ružmarinom muževi vam po cijele dane pričaju, dobitna kombinacija na brzaka je i Zapečena manistra (tjestenina), Piletina sa senfom i kukuruznim pahuljicama, a zbog Paštete od tunjevine iz ovih stopa krećete kupovati sastojke. Zapečene njoke s piletinom u umaku od povrća gladna usta ne mogu čekati dok vi punite baterije na fotiću, a za hvaljenje ovog recepta nije bilo teško ni registrirati se.

Sad kad smo se fino napapali, idemo malo "pariti" 😉 oči na njezinim uvijek originalnim slikama. Kao da su je oteli vanzemaljci i odveli na jednu dobru obuku fotografiranja, jer poslije ove slike više ništa nije bilo isto. Prepustite se i poslužite, namotajte ove slasne špagete, pogledajte vitamine u povrću, osjetite hrskavost tortilja, liznite prst na ovom slatkom ili zavucite pod stakleno zvono. Može komad galette, knedle ili fine hobotnice? Kao svaki pravi umjetnik, i ona ostavlja srce na svojim daskama, a uz njezine prezentacije i vi možete upoznati prpošne muffine, prozračnost puslica, slatkoću jagoda ili svježinu lignji. Jesu li i ukrasi na ovom tanjuru jestivi i naziru li se to brežuljci Toskane na tanjuru? Prisjetite se jeseni i uz kesten, a sigurno biste posegnuli i za ovakvim oreo keksima ili kokicama. Kod nje i obično jaje na oko izgleda prefino, a mame vas i uredno smotane sarmice ili tek naznaka mirisa cordon bleua.

Nauživajte se njezinog mora, odmorite pod samom planinom, daleko od svega, i podsjetite da treba uživati u jednostavnim stvarima. Za ovo "kratko" vremena koliko se druži s nama, puno je naučila i još uvijek uči, jako zavoljela fotografiju i stekla divne prijatelje, a od vaših zahvalnih komentara srce joj je veliko kao kuća i ona puca od sreće. Pa neka potraje! Velike čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.