Moj profil

Blagdanska pića za velike

Blagdani su vrijeme kada posebnu pažnju posvećujemo ugođaju. Malo inspiracije iz drugih kultura uz igranje okusima i dekoracijom učiniti će neka nova i neka stara pića omiljenim blagdanskim koktelima! Živjeli!

Krupnik

Krupnik je baš pravo zimsko piće, omiljeno u Poljskoj. Glavni sastojak je naravno – votka! Ovo slatko alkoholno piće zadovoljstvo je za sva čula – veoma je dekorativno, zagrijavajuće i miomirisno. Dok ga polagano ispijate i komentirate nešto poput: „Joooj baš je fino, alkohol se uopće ne osjeti...” dogodit će se da ćete opijeni mirisom agruma i slatkoćom meda početi teturati uokolo i smijuljiti naoko bez razloga, nesvjesni da vas je upravo (poljska) votka udarila u glavu. :)

Kako ga spraviti? Mnogo je varijacija na temu, no ključ je da u toploj vodi otopite puuuno meda, dodate puuuno votke, a zatim začine poput cimeta i klinčića. U čašu valja staviti i kolutove agruma te svježu metvicu.

Omiljenim blagdanskim koktelima s malo inspiracije iz drugih kultura stvorit ćete neka nova pića za nove početke.

Ovakav miks doslovce pršti
blagdanskim veseljem!

Zimska čarolija

Ove zime morate se počastiti bijelom čarolijom u martini čaši. Koktelčić je smiješno lako za napraviti, a baš izaziva onaj „wow efekt” i odličan je model za fotkanje.

Glavni sastojak mu je mastika – popularna makedonska rakija spravljena od anisa, koja u dodiru s vodom postaje mliječno bijela. Grčka inačica ovog pića je ouzo, a turska se zove raki.

Okusom mastika podsjeća na mentol, a to je još jedan razlog zašto ovaj koktel idealno prikazuje čaroliju zimske bjeline.

Na čačkalicu gusto nanižite bobice brusnice i stavite u martini čašu, pomiješajte mastiku s ledenom vodom, te za dodatnu dekoraciju ubacite grančicu svježe metvice i vaša crveno-zeleno-bijela zimska čarolija je gotova!

Dirty snowball (blatnjava snježna gruda)

Blagdanska varijacija ledene kave poslužit će kao idealan desert nakon obilnog blagdanskog ručka. U visoku čašu ulijte rjeđu toplu bijelu čokoladu ili ugrijano slatko vrhnje. Zatim polagano ispustite kuglu čokoladnog sladoleda, te sasvim polagano ulijevajte crnu tursku kavu i malo likera od kave. Ukrasite crveno-bijelom slamčicom i pratite kako se vaši siti i uspavani gosti polagano razbuđuju.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.