Moj profil

"Cable-knit" torte za zimsko doba i blagdane

Želite li svoje goste oduševiti tortom koja osvaja i vanjštinom i okusom, otkrijte tajne cable-knit kreacija, pravih zimskih torti koje izgledaju kao da su "ispletene" a ne ispečene!   

Doista, cable-knit torte, koje se na prvi pogled čine kao ispletene, a ne ispečene, zbog svoje očaravajuće ljepote imaju sve šanse da od trenutnog hita na brojnim kulinarskim portalima prerastu u klasiku koja nikad neće izaći iz mode.

Torte za romantična zimska vjenčanja i blagdane

To nimalo ne čudi jer neobične, rustične slatke ljepotice osvajaju i svojom vanjštinom i svojim okusom, te su primjerice kao stvorene kako za romantična zimska vjenčanja, tako i za svečane stolove u vrijeme adventa, Božića i Silvestra.  

Naravno, za izradu svečanih i blagdanskih ljepotica koje će primjerice raspametiti prisutne za blagdanskim stolom i prije uživanja u njihovom okusu, treba imati poprilično iskustva, te kako i u svijetu slastičarstva bez alata nema zanata i pribora, posebno silikonskih kalupa s različitim uzorcima posuđenim iz svijeta pletenja, pletenica, pruga, rombova, loptica...

Oduševiti goste tortom koja osvaja kompletnim doživljajem i otkrijte tajne zimskih torti.

No, na sreću kako u pletenju postoje i jednostavniji, ali ne manje privlačni uzorci, tako i cable-knit torte imaju i svoje jednostavnije verzije koje mogu "isplesti" čak i Coolinaričari koji tek otkrivaju sve čari i tajne prekrivanja i ukrašavanja torti fondantom, te šećerenim i drugim masama za "oblačenje" i ukrašavanje slastica.   

Kako "isplesti" svoju prvu cable-knit tortu

Po osnovnom didaktičkom principu "od jednostavnog ka složenom" za početak uz pomoć DIY videa, te naravno mase za ukrašavanje i

jednostavnog istiskivača formirajte niti pomoću kojih će vaša omiljena torta dobiti romantični pleteni pulover. No, čak i ako nemate istiskivač nemojte odustati, jer uz samo malo više truda i spretnosti, malo drugačije niti za ukrašavanje možete formirati služeći se samo rukama kao što je to prikazano u DIY videu

K tome, svoju prvu "pletenu" tortu možete učiniti još atraktivnijom, posebno ako je bijele boje, ako je dodatno ukrasite gotovim jestivim ukrasima perlicama, biserima, pahuljicama ili prigodnim blagdanskim figuricama, te čak i grančicama borovine, crvenim bobicama ili primjerice pomponima izrađenim od vune.

Ako želite da vaša ovogodišnja torta za proslavu Božića ili doček Nove bude ne samo u zimskom, već i u tipičnom blagdanskom ruhu, inspirirajte se DIY videom s uputama za cable-knit tortu na kat ukrašenu omiljenim blagdanskim likom, Rudijem, najpopularnijim među sobovima koji vuku saonice Djeda Mraza.

Izvor naslovne slike: cake geek magazine

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.