Moj profil

Cool chef mjeseca veljače – lynda

Iza popularnosti njezinih recepata stoji dosta istraživanja, prevođenja, pripreme i korekcija da bi u konačnici zasjali u punom sjaju na stranicama Coolinarike. Zbirku slatkih recepata možete brzinski pogledati u njenoj Coolerici naziva Jel ima šta slatko?

Ova šarmantna Ogulinka s prebivalištem u Zagrebu s nama je već 4 godine, a imali ste prilike s njom se podružiti i na nedavnom Fashion.hr-u. Iako kada se radi o pitanju što voli kuhati, lynda spremno odgovara – prvo slano, a onda slatko, većina nas bi na to zasigurno odgovorila – slaaaatko! A i statistika ima tu što za reći 😉 (preko 60% njenih recepata je za slastice). Njene originalne kreacije kolača ostavljaju nas bez riječi, širom otvorenih očiju i spremnih okusnih pupoljaka. Kako nam je jednom rekla, iza tih fascinatnih slatkih remek-djela stoji dosta istraživanja, prevođenja, pripreme i korekcija da bi u konačnici zasjali u punom sjaju na stranicama Coolinarike.

Euforija za njenim kolačima počela je s Pametnim kolačem kojega je slijedila Crna ruža, pa Mravlji kolač, Rudy, Kuglica kolač, Sunčeve pjege, Rozi Dunav, Flekavi kolač, Karpati pa Jabuke u pudingu od cimeta. Iako na prvi pogled izgledaju jako komplicirani, svi recepti su opremljeni slikama koraka, tako da broj isprobanih recepata dovoljno govori kako do vizualno-okusnog doživljaja i nije teško doći. A da je jedna temeljna osnova dobra pokazuje i serijal slastica na temu – "pametni", kada je na Coolinarici zavladala opća pošast inteligencije u kolača 🙂 – Pametni bijelac, Pametni crnac, Pametni karamelko i Pametni kolač s orasima, a s vaše strane došao je i pametni zelenko.

Svakako nisu ostale nezapažene ni njene torte – Silvina spiralna torta, Sunshine torta od jagoda, Griz torta, Crno-bijela torta, Torta s orasima i čokoladom, Ljubičasta torta, Želirana torta od jagoda, Bež torta, Mousse torta od bresaka, Božićna torta i Torta od sira i bijele čokolade.

Zbirka njenih recepata iz 30-ih godina prošlog stoljeća govori u prilog čuvanju tradicije i lijepih sjećanja iz djetinjstva – Ružice (iz 1935.), Roščići s kvasom (iz 1926.), Pileći Alfredo s njokima (iz 1926.), Knedle sa šljivama ( iz 1926.), Švapska torta s nadjevom (iz 1926.), Caramel torta s kremom (iz 1926.), Gurabije (slavensko božićno pecivo iz 1926.), Sacher torta (iz 1926.), Ružini uštipci (iz 1926.) i Pita od jabuka (recept iz 1926).

No da nam se šećer u krvi ne bi previše dignuo, krenimo u istraživanje njenih slanih recepata. I ovdje se vidi temeljitost u istraživanju receptura i posvećenost jednoj temi. Tako je kruh jedno od većih poglavlja u njenim receptima koji pršte zanimljvim sastojcima i tehnikama poput – Kruha s krumpirom, Zobenih prutića s jogurtom, Božanskog peciva, Kruha sa sjemenkama, Kruha s pivom, Kruha od pira (krupnika), Kruha s divljim kvascem, Kruha s pšeničnim grizom, Kruha sa starterom i sjemenkama, a u potrazi za idealnim kruhom donijela nam je i svjetske inačice Francuza, Grčkih lepinja, New York raženog kruha ili Filipinskog kruha. Putovanje svjetskim kuhinjama provlači se i kroz njene "konkretne" recepte – Provansalski kruh, Talijanske ćufte, Švedske palačinke, Danske okruglice u umaku od kopra, Grčke pljeskavice i Brzi burek.

I mliječni proizvodi bili su dio njenog interesa, pa tako preporučujemo da isprobate njene recepture za Mascarpone sir, Skutu s kiselim mlijekom, Domaći tvrdi sir, Ricottu ili Skutu.

Popularnost njezinih recepata očituje se u broju stavljanja u omiljene, slika isprobanih recepata i dodavanju u preko 50-tak korisničkih Coolerica. Zbirku njenih slatkih recepata možete brzinski pogledati i u Coolerici Jel ima šta slatko? Stoga nema više razloga da ne isprobate, ako već niste, njene inspirativne slastice, a ukoliko i zapnete, lynda je uvijek spremna pomoći svojim konkretnim savjetima.

I šećer na kraju. 🙂 Sve čestitke lyndi, našoj cool chefici, na osobnom pristupu izboru recepata i tema, pa se nadamo da će joj i ova titula biti daljnji poticaj da nas i nadalje oduševljava svojim kulinarskim kreacijama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.