Moj profil

Čime zamijeniti proizvod "Sahnedickmilch"?

Pitanje

Na poklon sam dobila kuharicu na njemačkom jeziku, što mi ne predstavlja problem jer govorim njemački. Ali problemi nastaju kad je riječ o sastojcima.
Htjela bih isprobati recept za sladoled. U receptu se navodi nešto što se zove "Sahnedickmilch" i to u količini od 350 g. "Sahne" je vrhnje, može biti slatko ili kiselo, a "Dickmilch" je kiselo mlijeko. Surfajući internetom našla sam opis proizvodnje i objašnjenje. To je "kiselo mlijeko" koje se dobiva kiseljenjem na prirodan ili umjetan način, sadrži i vrhnje, pa prema tome sadrži i oko 10% masnoće. Nije za kuhanje i nije rijetko poput običnog mlijeka, nego čvršće i gušće. Upotrebljava se za slastice, čak može sadržavati i šećer. U njemačkim trgovinama je to nešto najnormalnije. Tražila sam u našim većim trgovinama, ali oni ne uvoze takve stvari. Ne znam što bih od proizvoda koji se nalaze na hrvatskom tržištu mogla upotrijebiti kao ekvivalent, budući da to nije nikakva vrsta ni sira ni mlijeka ni vrhnja ni jogurta.
U taj recept između ostalog još ide i 250 g mascarponea te 400 g tučenog slatkog vrhnja. Imate li kakvu ideju?

Odgovor

Potpuno ste u pravu kada ste napisali da proizvoda "Sahnedickmilch" nema na našem tržištu. No, s obzirom na karakteristike tog proizvoda koji ste naveli u pitanju, za pripremu ovog recepta ne možete koristiti ni jogurt ni kiselo mlijeko jer nemaju veću količinu mliječnih masti pa time ni adekvatnu gustoću. Stoga probajte upotrijebiti kiselo vrhnje s crvenim poklopcem koje sadrži i do 20% mliječne masti. Po želji dozirajte količinu šećera minimalno oko 120 grama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.