Moj profil

Cool chef mjeseca kolovoza – Umag-0280

Osim jednostavnih jela koja se mogu jesti svaki dan, poput gratiniranog krumpira ili nostalgičnog graška, svakako preporučujemo da isprobate i purana na motovunski, bakalar a la benedictine, vrbovački jaldomaš i druge recepte koje je Umag-0280 objavila.

Mjesec morskih radosti je iza nas. Odmorni i puni elana nakon godišnjih odmora dobili ste dodatni poticaj da mnoge divne sadržaje u kolovozu podijelite s nama, što nam nije nimalo olakšalo izbor Cool chefa ;).
No, odluka je pala:)! Ovaj mjesec povest ćemo vas kroz sadržaje naše drage Umag-0280, koja osim što lijepo piše, ima objavljeno i preko stotinu vrlo zanimljivih recepata. Oduševila nas je svojim toplim putopisnim pričama: Put vilinske Istre i Grožnjana i Povratak oporom zovu murterskoga škoja kojima nam je vrlo živo uspjela dočarati neka od svojih najdražih mjesta. A ako je istina što piše u biografiji (iako mi mislimo da se šali), krasi je vrlina pametnog raspoređivanja poslova u kući ;). Naime, ona kuha samo nedjeljom, a za ostale dane zadužila je supruga. Istina ili ne, brojna su jela koja je pripremila, slikala i podijelila s nama (stoga ipak sumnjamo da kuha samo nedjeljom ;)).

Osim jednostavnih jela koja se mogu jesti svaki dan, poput gratiniranog krumpira, reciklirane juhe ili nostalgičnog graška, svakako treba izdvojiti i neke njoj omiljene: purana na motovunski, bakalara a la benedictine, palačinke od krumpira, ali i tradicionalni vrbovački jaldomaš, nesvakidašnje mrkvice francuskinje i neodoljivo mirisne sunčanice.

Slatkih recepta ima pregršt i guštali smo gledajući ih. Izdvajamo njezine torte - prefinu orašasto-maslačno-narančasto-čokoladnu tortu Noelu, božanstvenu tortu prepunu čokolade, karamela, oraha i bez mrvice brašna - Ambroziju, mekanu, mirisnu i laganu Piškotnu tortu s krokantom od meda i oraha te oku i nepcu zanimljivu Dama tortu.

Osim tortama, Umag-0280 nas je počastila i kraljevskim krem kolačem od malina, prefinim rum torticama, mirisnim vijencom od meda, oraha i maka i očaravajuće čokoladnim kolačem od višanja lirskog naziva "U slatkoj tami čokolade skriven osmijeh višnje".

Njezine recepte isprobavaju mnogi Coolinaričari, a posebno je bio zapažen neobičan recept za pile pečeno na soli kojeg su, usprkos početnoj skepsi, uspješno isprobali Loreni, 1949, mylkee, Valerija10, Dzenis i skink ...

Za sebe kaže da je "pronicljiva i u vječitoj potrazi za pravdom", a svojim jasnim komentarima često pomaže u različitim "kriznim" situacijama. Priču o Umag-0280 završavamo citirajući jedan njezin komentar kojeg smo primijetili i koji odlično ocrtava srce i dušu Coolinarike i svega što jesmo i želimo ostati:
"Tek su me ove nedavne "muke" s otvaranjem stranice Coolinarike podsjetile na ugodnost druženja i lijepe riječi koje izmjenjujemo, kao i kakav bi gubitak bio da se stranica ugasi."

Nakon svega rečenog, ostaje nam samo još da joj od srca čestitamo na tituli Cool Chefa mjeseca kolovoza. Draga Umag, želimo vam da uživate u zasluženoj tituli i da provedete još puno lijepih trenutaka s prijateljima na Coolinarici!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.