Moj profil

Djecije kasice iz mamine kuhinje

Za sve one mame koje rado vitlaju kutlacom zarad zdravlja svoje djece!

Postovane mame,

meni kao neiskusnoj mami prvo se postavilo pitanje: Kada je pravo vrijeme poceti spremati hranu na kasikicu za svoje djete? Nauka, medicina, mame , bake, pedijatar, poznanici- svi su mi dali razlicit odgovor. Sada sam misljenja da svako dijete ima svoju individuu i razlicit tempo, pa u skladu s tim to treba ispratiti i prepoznati.

Kasice za bebe se u principu uvode od 4-tog do 6- tog mjeseca. Bez obzira kada zelite da pocnete i za koju varijantu se odlucite, bitno je znati par stvari. Mnogi roditelji se odlucuju za industrijski pripremljene kasice, jer su vec gotove i ne morate ama bas nista da radite da biste svome djetetu priustili slastan obrok.

S' druge strane postoje roditelji,medju kojima sam i ja, koji se opredjeljuju za kuvanje kasica.Postoje brojne prednosti toga:

-poznajete izvor i kvalitet hrane koju upotrebljavate

-nebrojane su mogucnosti kombinovanja namirnica(posebno kod prevencija od alergije)

-jeftinije je i pravi manje smeca,tako stitite okolinu

-Nepozeljne sastojke kao sto su secer i so ste sigurno izbacili a pozeljne sastojke kao sto je ulje ste dodali.

Kasicu ima smisla da pravite samo ako upotrebljavate namirnice koje su svjeze i za koje znate odakle poticu.Takodje, prilikom ovog nacina spravljanja hrane jako je vazan i higijenski faktor.Pravilno lagerujte namirnice i cistite vas frizider minimum 2x mjesecno.Izaberite pravilne i kvalitetne uredjaje za spravljanje hrane,koje cete koristiti samo u tu svrhu.

Vodite racuna o higijeni vas i vase kuhinje, jer ono cime hranite vase dijete dolazi direktno odatle.

S' postovanjem

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.