Moj profil

Kako biti cool na coolinarici...

...ili biti il´ne biti?

Kada sam odlučila biti član ove slatko-slane ...i još svašta... družine, jedina misao bila je " evo, to je za mene." Fina jela, mirišu i preko ekrana, još finije torte, kolači, razni džemovi i kompoti, odlične fotografije, ma sve to primamljivo, e, pa da, to je ono u čemo sam se našla.

Da, sve lijepo i super dok nisam trebala napisati recept nekog jela ili kolača. Tu počinju moje muke. Kako napisati recept za jelo kada namirnice nikada ne mjerim ili važem? Kako uslikati hranu kad ne stignem, jer se prije pojede nego što uzmem aparat u ruke? Iza mojih leđa nitko ne stoji sa fotićem da se sve slika, korak po korak. Pa još kada vidim vrijedne ruke naših članica kako uređuju pozadinu, kut slikanja, svjetlost, iznose jela na balkon ili terasu da ispadnu prave, profesionalne fotografije, uhvati me tuga. Ja ne uspijem jelo niti servirati poštenski da se prije ne pojede, a kako onda da kažem: "stanite, moram staviti lijepu pozadinu, daj pomakni se - praviš mi sjenu, čekaj, još nije dobra fotka..." Moj suprug i sin, a i na obiteljskom okupljanju, za to nemaju niti vremena niti živaca.

Jesam u mirovini, imam vremena, ali baš zato jela kuham da jedemo zajedno, sada i za sada. Kod mene se vrlo rijetko ručak podgrijava.

Sigurno ćete pomisliti - pa to je bar lako i jednostavno - uzmeš, napraviš, uslikaš - gotovo. To mogu i radim kada slikam prirodu,

svoju obitelj, unuke

vrt, Megi, pa i gotove kolače i torte,

ali jela - ne.

Evo radim torte za rođendane svojim najmilijima, one su uvijek super ukusne (pohvale "kušača"), ne baš toliko vizualno lijepe (trudim se, pa ide na bolje), ali one su jedinstvene, jer nikada ih više ne mogu ponoviti, mislim na sastojke.

Možda i netko od vas ima isti problem, možda ćete se i čuditi kakva je to domaćica i kuharica, ali poslovica dobro kaže: sto ljudi, sto ćudi.

Ono što me i dalje drži na ovim cool stranicama zasigurno je druženje sa virtualnim prijateljima, isprobavanje tuđih recepata (uz moje izmjene, dakako), divljenje cool šeficama, a još kada vidim.

Top 10 najcool recepata…

.... ma i dalje sam ovdje pa makar moji recepti nikada ne ugledaju "svjetlo dana" i ostanu za uživanje samo mojim bližnjima, i dalje ću biti sa vama.

Ah, da, ova coolinarika ima i jednu idealnu stranicu za mene - unos članaka, tu se bolje snalazim jer se pridržavam dobro poznatih riječi sa ovih stranice: "Tko dobro kuha, dobro i piše."

Voli vas fataRI

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.