Moj profil

Kako najbolje ocistit kucu bez hemikalija

Kao recept bilo bi predugo,ovde mi je nekako preglednije.Gledala sam neku emisiju na tv i zapisivala tako reci ove recepte.Posoto mi se motaju po listicima,stavljam ga ovde,mozda i nekome zatreba.

Wc solju,kadu,bide:U posudu stavite 250gr.sode bikarbone i dodavajte sok od limuna dok dobijete kremastu strukturu.Sa ovom masom namazite,ostavite da deluje 10-15 minuta potom prodzite sa mokrom krpom.

Fuge izmedzu plocki:U 2 litra mlake vode dodajte 10 kapi razredzivac i promesajte.Pustite tus neka curi sa vrelom vodom 1-2minuta pa potom pomocu sundzera natapkajte fuge oko kade.Ostavite da deluje 15-ak minuta potom protrljati sa grubom stranom sudzera i oprati.

Prozore najbolje se cistu:ako u 2 litra mlake vode dodate 5 kapi sjaja i sok od pola limuna.

Tepih najbolje se usisa:Ako prospemo sol po tepihu,potom ga usisamo.

Crno oko vrati i flizidere:Najbolje se cisti sa pastom za zube.Na mokru krpu,naneti pastu te trljaj na prljava mesta.Sa ovim se super ocistu utikaci i stekeri.

Kamenac u solju gde curi voda:U solju po celoj unutrasnjosti nalijemo sirce,te pomocu rukavice zalepimo sode bikarbone te ostavimo da deluje 4 saata.

Kako zasijati komoda od drveta ili klavir:U flasicu za sprej,pola litra maslinovo ulje  i  30 kapi soka od limuna.Na vlaznu krpu isprskajte ove tecnosti,te prebrisite.

Plastike od prozora:uvek izmedzu prozora ostaje prljavstina posle kise,vetra a tesko hi dofatit.Na vlaznu krpu stavite kukuruznog brasna te utrljavati.Sa ovim se super ocisti lepak na prozore ili neka decija slikica.

Kozne kauce,fotelje:na vlaznu krpu utrljati svinski sapun te prebrisite kozu.

Sudopera:najbolje se ocisti ako u casu napunimo do pola sa limunovim sokom i ostatak dopunimo sa sircetom.Polijte po sudoperi,prebrisi grubim delom sundzera,potom oprati.

Mirisi od flizidera:Na pek papir staviti solju nes kafe i ostaviti preko noci.

Mrlje na zidu:Na vlaznu krpu stavi penju za brijanje.Namazite na fleku u debljem sloju i ostavite da deluje 10-ak minuta.Potom cistom vlaznomkrpom ocistite.

Masinu za pranje vesa od kamenca:Ovo se pravi dva puta godisnje kako bi zastitili masinu.U pregradu broj 1 gde se stavlja deterdzent,stavite 250 gr.sode bikarbone te pustite masinu na 90 stepeni i na najduze pranje.Cim masina zavrsi,sad u pregradu broj 2 stavite 200 ml.sirce i ponovo na 90 stepeni i najduze pranje.

Mikro pecku:U staklenu posudu nalijte vode te dodajte u tu vodu 1 limun presecen na pola i 1 narandza presecena na pola.Stavite posudu sa vocem u mikro pecku i pustite tocno 5 minuta.Potom samo obrisite sa cistom krpom.

Ogledalo se najbolje cisti:U posudicu stavi mlake vode i dodaj 1 kecisu bilo kojeg vrsta caja.Ostavite tako nekih 2 minuta,istiskajte svu vodu od kesice,pa namocite krpu u caj te prebrisite ogledalo,potom sa suhom krpom.

Patos od drveta ili laminat najbolje se ocisti:U 2 litra mlake vode stavi 6 kapi sjaja i 6 kapi sirce.

Pecnica se najbolje cisti:Na dnu obilato stavimo sirce pa potom odozgo narosimo sodu bikarbonu.Ostavimo da deluje 30-ak minuta,potom malo protljamo pa prebrisemo.

 Ringle na sporet:Obilato stavimo sok od limuna,pa odozgo stavimo sodu bikarbonu.Ostavimo da deluje 20-30 minuta,potom sa sunzerom malo protrljamo te obrisemo.

Zavese ce biti cistije:ako hi kisnemo 2-3 saata u hladnoj vodi u kojoj smo dodali 1 zlicu soli i 1 zlicu sode bikarbone pa potom oprati u masinu ili naruku kako to vec radite.

Kamenac na aparat za prevrivanje vode:Napunite aparat do vrha sa vodom,dodajte 1 kesicu limontusa.Pustite da prokljuca i ostavite tako jos 10-ak minuta da miruje.Potom operite aparat.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.