Moj profil

Najslađe DA – top trendovi u svadbenim tortama – II. dio

Svadbene torte toliko su popularna tema da nam je jedan članak o njima jednostavno premalo. Volimo maštati, planirati i ako ništa drugo – diviti se tim jestivim umjetničkim djelima!

Zidam tortu – jednokatnicu

Iako je cilj svadbene torte da nahrani sve goste, trend jednostavnih torti "prizemnica" širi se neovisno o broju gostiju. Ovdje je zanimljivo spomenuti i trik koji mladenci i slastičari spominju ispod glasa. Radi se o lažnoj višekatnici, u kojoj je zapravo samo najgornja etaža prava torta, a ostale su masa prekrivena kremom i ukrasima.

nikad neće izići iz mode, a upravo bijela slastičarima daje mogućnost da eksperimentiraju s teksturama i oblicima, svojim rukama postižući prava umjetnička djela.

U svakom slučaju, gosti ne ostaju bez degustacije torte jer osoblje istodobno posluži sve goste unaprijed pripremljenim kriškama.

Torta – od sireva

Ako odustajete od klasike i uopće ne želite poslužiti slastice, poznato je da se u Francuskoj kao desert služi sirna plata. Aranžirana u obliku torte, svaka etaža može biti posebna vrsta sira koja će svojom posebnosti zadovoljiti istančana nepca te definitivno postići primijećenost.

Svijet je torta šarena

Pojavom društvenih mreža, a posebno Instagrama i Pinteresta, svijet je doslovno postao globalno selo. Utjecalo je to na mladence da biraju međunarodno popularne inačice svadbenih torti kao što je norveška kransekake. I Mediteran ima svoga konja za utrku u obliku visokih torti od krokanta, za koje postoji običaj da se moraju zajedničkim trudom mladenaca razbiti pred uzvanicima. 

Rapsodija u bijelom

Budući da tradicionalna bijela nikad neće izići iz mode, slastičari eksperimentiraju s teksturama i oblicima, svojim rukama postižući primijenjena umjetnička djela.                   

Klasika je opet in

Još otkad je Richard Gere u Odbjegloj nevjesti odigrao nezaboravnu scenu u kojoj figura mladenke napada figuricu mladoženje, pitamo se što bi bilo kad bi figure oživjele. Ponovno su aktualne masivne torte s etažama postavljenima na stupićima i zgodnim figurama mladenaca koje uopće ne sliče stvarnim likovima.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.