Moj profil

"Oblak u bermudama"

Nije greška, znam da je kod Majakovskog u pantalonama! 

Tamo negde početkom devedesetih postojala je jedna radio stanica koja se zvala radio Pingvin i postojala je jedna radio emisija koja se zvala "Oblak u bermudama", voditelj Darko Kocjan. Upravo tu su prvi put bili objavljeni neki od najboljih grafita a i neke od nezaboravnih kratkih priča. Sećam se da sam ovu priču snimila na kasetu (imam ih još uvek punu kutiju!) a nedavno sam je našla i zapisanu.

"Poslednji kineski car poželi da ima najlepšu sliku na svetu i zato naredi svojim ljudima da pozovu najboljeg slikara na svetu. Kada je umetnik došao car mu objasni svoju želju. Slikar je radio godinama i kada je završio svoje delo, pozove cara. Vladar je pogledao platno, a na njemu divan pejzaž: jezero, na obali čamac, u daljini obronci planina... Pohvali slikarevo delo ali mu zameri da se ni po čemu ne vidi da je to najlepša slika na svetu. Umetnik na to samo sleže ramenima, udje i čamac na slici i otplovi..."

Sve ovo otkucam i za svaki slučaj prve dve-tri rečenice ubacim u pretraživač, tek da vidim da li negde piše čija je ovo kratka priča. Otvori mi se sajt RB 202, ta prva rečenica, tekst da emisija Oblak u bermudama slavi 25 godina, datum 06,12,2016. Slučajnost ili ...? Kako god, čestitam 25 godina upornosti! 

PS. Ipak sam se malo naježila... 

PS. Iz te emisije je i najbolji grafit na temu muško-ženskih odnosa ikad, al' ga pišem samo u pp, eto toliko je bezobrazan! 

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.