Moj profil

Rijekom Gackom!

Već dugo na Facebook-u, pratim stranicu Outdoor Croatia, stranicu na kojoj gospodin Ante Tonči Fabris , objavljuje svoje prelijepe doživljaje u obilasku naše domovine, snjimljene dronom. U njegovom društvu tu je i pasica Mischka, prelijepa haskica. Ovog proljeća , objavljen je video o kajakarenju rijekom Gackom, u čiju sam se ljepotu odmah zaljubila. I odlučila, moram vidjeti Gacku uživo!

Ljeto je!

Godišnji odmor je pri kraju. I ideja o posjeti rijeci Gacki, nekako mi neda mira....

Trebalo bi iskoristiti, ove ljetne dane i spustiti se Gackom nizvodno, onako za svoj gušt....naravno kajakom. No, ovaj put nisam ponijela svoj kajak, nego smo se odlučile, iznajmiti kajak.

U dogovoru s kolegicama, nalazimo se na Vratniku i krećemo u malu avanturu. Vozimo se prelijepom Likom. Mene , pristiglu sa otoka Paga i njegovog kamenjara, oduševljava silno zelenilo.

Lika nudi bezbroj avantura i mogućnosti obilaska, od posjeta Smiljanu i muzeju Nikole Tesle, posjet Krasnom i Kući Velebita, posjet izvorima Gacke, odnosno njezinm vrilima.

I tako mi smo se odlučile za posjet Majerovom vrilu i njegovim mlinicama. Laganom šetnjom obišle smo smo vrilo, napile se hladne vode i naravno puno fotkale, ove fotogenične mlinice.

Ali, glavni događaj , tek nas očekuje, vožnja kajakom po Gacki. odlučile smo se iznajmiti kajak kod Velebit aktivnosti (nije reklama, već savjet svima tko želi doživjeti ovu avanturu), u mjestu Prozor. 

Naš ljubazni domaćin, nas prevozi do mjesta gdje će mo se ukrcati u kajak i daje upute.

Dobivamo prsluke i od naših stvari ne nosimo ništa, samo mobitele, za koje ima džep, u prsluku. Naš domaćin nas malo mjerka i brzo nas razmješta, kako će koja sjediti...ha, ha...da ne potonemo. Kolegica koja je najniža dobila je počasno mjesto u sredini, ali neće veslati. A nas dvije više i čitaj jače sjedamo straga i sprijeda, i gospodin nas pogura u rijeku. Kreće avantura..., kaže domaćin , dovoljna vam je tura od tri mosta i eto vas kroz sat i pol ponovno do moje kuće i mjesta gdje smo rentale kajak. No, ne zna on da će nama trebati puno, puno više vremena da do kajakarimo do njegove kuće.

Krenule mi veslati, i udri svaka svoj ritam...bilo je tu i sudaranja s veslima i vožnje cik-cak, od šaša do šaša....

A smijeha i suza od smijeha koliko hočeš! 

Rijeka Gacka je predivna, oduševila me svojom ljepotom. Bila nam je super saveznica...mirno teče i nije uzburkala svoje valove, te smo mirno po njoj klizile, samo se je čuo naš smijeh.

Brojne ptice uživaju na njezinim obalama. Bistra je i prepuna rječnih trava i naravno šaša, a bome i popričično hladna...nebi se okupala!

I tako mi veslamo cik-cak, malo lijevo, malo desno i eto nas opet u šašu....šššš pazi šaš...

malo smo se izmjenjivale u veslanju da možemo fotkati i stale u šašu....ja vragolanka zadnja držim se za šaš a one veslaju hoće krenuti...e pa ne može jer se ja držim a one ne shvaćaju što se dešava. Pucale smo od smijeha!

I tako smo stigle do drugog mosta, ne pitajte ,koliko nam je vremena trebalo. Ali, nama treba i treći most, gdje emo se iskrcati i ispružiti nogice. 

Vozeći se rijekom razgledavamo okolne livade, drvorede...i eto trećeg mosta.

Naš domaćin nam je rekao da ga nazovemo kad stignemo da nam pomogne izaći, no mi smo hrabre cure, bez problema pristajemo na mali mulić i jedna izlazi, drži kajak da i mi druge izađemo. Izlazimo i grlimo se kao mala djeca, sretne i zadovoljne kako smo mi to odveslale i uživale. Kad, udaljini, čuješ našeg  domaćina, kako viče supruzi...Eno naše gospođe same izašle...bravo gospođe! Poslije kroz priču doznajemo da se mnogi ljudi ne usude sami izaći, jer se boje potopiti ili prevrnuti....

Mašemo Gacki, vraćamo kajak, pijemo sok sa domaćinima i naravno podmirujemo račun. Oduševljene smo našom avanturom. Malo umorne od veslanja, naravno zaustavljamo se na klopici, jer naravno treba nadoknaditi potrošene kalorije.

Liko i rijeka Gacka, vidimo se u nekoj novoj avanturi!

Bilo nam lijepo i nadam se da ću još navratiti i veslati Gackom!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.