Moj profil

Sve prednosti kokosovog ulja

Moja mala recenzija ovog savršenstva!

Kokosovo ulje je u zadnjih par godina postalo dosta popularno u našim krajevima. Izuzetno dragocjenog sastava- laurinske i kaprilne kiseline, ovo ulje nam pruža vrhunske efekte bilo da ga koristimo u kozmetici ili konzumiramo u ishrani. Na temperaturama do 25 stepeni ono je u čvrstom obliku (kao na slici) a sve iznad te temperature pretvara se u ulje i postaje prozirno.

Ulje kokosa dokazano snižava nivo holesterola, pospješuje probavu, liječi razna dermatološka oboljenja. Dobro je i za mršavljenje, pa tako osobe koje imaju višak kilograma mogu smanjiti kilažu redovnim uzimanjem ove namirnice.

Mnogo je zdravije od ostalih ulja jer sadrži posebnu vrstu masnih kiselina koje se lako i brzo probavljaju. Koristiti se može svakodnevno, od stavljanja u kolače, frape napitke ili salate, a ko voli može uzimati 2-3 kašičice samog ulja.

Ovo ulje se najviše koristi u kozmetičke svrhe- kao idealan preparat visokog kvaliteta prije svega za kosu, ali i za kožu. Čest je sastojak "domaćih" maski za kosu uz dodatak još nekih ulja- maslinovog ili ricinusovog ili sa drugim sastojcima npr. medom. Nećete pogriješiti ni ako ga samostalno koristite.

Moja kosa je preporođena otkako jednom sedmičnom stavljam masku od kokosovog ulja (nanosim prvo na tjeme, masiram par minuta, zatim nanesem na cijelu dužinu kose, umotam najlonskom folijom i peškirom te tako držim  1-2 sata. Nakon ovoga, kosa je mekana, svilena na dodir i zdravo se sjaji.

Kad sam kupila ovo ulje iznenadila sam se brzinom upijanja, ne ostavlja masne tragove a koža dobija baršunastu teksturu. Također je odlično i za zanoktice i iako nemam većih problema sa time, koristim ga preventivno kao i umjesto melema za usne.

Zato što sam lično osjetila svaku dobrobit ovog proizvoda i ostala oduševljena, preporučujem svima da isprobate, nećete požaliti.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.