Moj profil

Odabrali smo 6 najboljih kolača sa šljivama

Šljive su voće koje je prije svestrano, nego neodlučno, jer jednako voli slano i slatko. Zato se mogu pronaći u knedlama, pašticadama, umacima, pekmezima i pitama.

Iako dozrijevaju u ljeto i jesen, česte su i u zimskim jelima, jer se koriste suhe. Kao i većinu drugog voća, najbolje ih je jesti sirove, no mogu se iskoristiti i za pripremu kompota, pekmeza, sokova ili chatneya. Predlažemo da isprobate preokrenuti kolač sa šljivama. Priprema se na način da šljive rasporedite što gušće po podlozi za pečenje, kako biskvit ne bi došao do dna, nego da one budu podloga. Želite li dodatno osvježenje, ohlađeni kolač poslužite uz kuglicu sladoleda. Na sličan način možete pripremiti sočni kolač sa šljivama. Dojmljiv je vizualno, jer polutki voća raspoređenog u kolaču.

Ricotta je među najpopularnijim sirnim nadjevima u kolačima, jer kremasta struktura i  blago slatkasti okus paše uz gotovo svako voće. Iskušajte ga u kombinaciji sa šljivama, dobro ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite. Pavlove ste probali vjerojatno u različitim oblicima i kombinacijama, a male pavlove među sastojcima imaju i dvije žlice voćne rakije koje se dodaju pečenim šljivama. Zbog kombinacije meringue i šljiva, ovaj desert hrskav je izvana i sočan iznutra.

Neodoljivi slatkasto-kiseli crumble sa šljivama zbog aromatičnih mirisa cimeta, anisa i klinčića donosi i osjećaj ugode i topline. Mrvičasto tijesto od brašna, šećera i kockica maslaca izvrsno se nadopunjuje s ovim voćem. Zanima li vas koji okus prevladava u piti od krupice sa šljivama i kardamomom? Prevladava okus užitka, jer se okusi savršeno upotpunjuju i čine jedan od onih kolača koje istovremeno želimo i podijeliti i zadržati za sebe.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.