Moj profil

U kojoj fazi pripreme jela se dodaju začini ružmarin, kadulja, metvica itd.

Pitanje

Pošto sam kuhar koji još uvijek “puzi”, molio bih Vas za pomoć. Naime, zanima me kada tj. u kojoj fazi pripreme jela se dodaje neki od slijedećih začina: ružmarin, majčina dušica, korijandor, kadulja, metvica, kumin, đumbir, origano, estragon, šafran, kim, anis, mažuran.

Odgovor

Svi ovi začini koje ste naveli izuzev šafrana mogu se koristiti kod hladnih marinada a i kod toplih, bilo da ih koristimo za ribu, meso, povrće a naravno neke od začina i za voće (anis, metvica).

Kod pripreme jela sve začine dodajemo negdje u zadnjoj trećini kuhanja ili na samom kraju, kad nam nježni listići nekih od navedenih začina koriste kao dekoracija a ujedno uz paru koja se diže sa hrane na tanjuru, donose ugodne mirise. Trebate samo pripaziti da vam neki od začina ne prevlada jelom.

Ružmarin kombinirajte uz janjetinu i svinjetinu, majčina dušica dobro ide uz bijela i tamna mesa, korijandor se upotrebljava za mesne marinade i začinjavanje povrća, kadulja pristaje uz sve vrste pečenja i pirjana jela s umakom, metvica je dekoracija i začin voću i povrću, kumin odgovara pečenoj i kuhanoj dimljenoj svinjetini uz gusku, odličan je u kruhu i kolačima, đumbir odgovara prženim jelima i umacima te kolačima, origano ide uz pizze, umake sa rajčicom i povrća, estragon je ukusan začin za salate i omlete, šafran oplemenjuje juhe, rižote, ribe i umake, anis je krasan partner ribama i kolačima a mažuran peradi, divljači, mesu s roštilja i tjesteninama i kim koji ide u ukiseljeno povrće, mesne složence i kobasice.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.