Moj profil

Prehrana izvan kuće

Pauza za ručak. Željeli biste pojesti nešto krepko, zasitno i zanimljivo, a da nakon ručka ne osjetite onaj poznati popodnevni umor, koji vam i najjednostavniji zadatak čini nemogućom misijom.

Naravno da vam ulazak u fast food neće prouzrokovati momentalno začepljenje žila, ali krijepite li se tamo više no jednom tjedno, na dobrom ste putu da vam se to i dogodi. Opet, i u nevelikom izboru koje takva mjesta nude, i tu postoji "varijanta b". Zapitajte se morate li baš uzeti najveći burger u ponudi ili će vam apetit srezati već i manja porcija. Razne pakete, luncheve i slično izbjegavajte, jer vam neće donijeti ni uštedu novca, a kamoli zadovoljniji želudac.

S rastućom ponudom egzotičnih restorana pruža vam se prilika da se upustite u istraživanje drugačijih okusa.

Pohano i prženo izbjegavajte u širokom luku. Riba, piletina ili povrće s grilla spada u optimalne odabire, posebno ako uz to ne odbijete i zdjelicu svježe salate (pokušajte se naviknuti da je jedete bez dressinga, ili samo s malo aceta balsamica).

Pizze i ne moraju biti tako loša stvar ako se suzdržite od ekstra dodataka, i umjesto suhomesnatog nadjeva i potplata od sira naručite vegetarianu, funghi, genovese ili, u najdiscipliniranijem slučaju, skromnu, ali autentičnu napolitanu. Jednako tako birajte i ostalu tjesteninu: špagete ili njoke s jednostavnim umacima od povrća, s plodovima mora ili s umakom od češnjaka, ljute papričice i maslinova ulja.

Poželite li na kraju obroka nešto slatko, neka to bude lagana desertna krema ili voće. Ljeto bez sladoleda privlačno je otprilike kao i gledanje tekme bez piva, no u naizgled bezopasnoj mješavini mlijeka, šećera i voća, znaju se kriti prave kalorijske bombe. Kremaste sladolede čuvajte samo za posebne prigode, krcati su kalorijama, a za svakodnevno rashlađivanje radije odaberite mliječni, ili, u idealnom slučaju, smrznuti desert (poput sorbeta), koji sadrži veći omjer vode ili voća.

Ponuda u restoranima

Nalazi li se uz mjesto na kojem radite klasičan tip restorana, birajte posnije vrste mesa: perad, ribe i plodove mora, a za prilog je dobro uzeti rižu, krumpir kuhani ili pečen u pećnici, kuhano ili pareno povrće i, obavezno, svježu salatu. Razne zalogajnice obično na jelovniku imaju i "dnevno varivo", koje također nije loše probati.

S rastućom ponudom egzotičnih restorana pruža vam se prilika da se upustite u istraživanje drugačijih okusa. Kada se zasitite klasične ponude restorana i takeawaya, okrenite broj kineskog restorana s dostavom: mogli biste se ugodno iznenaditi. Za probu naručite rezance ili rižu s povrćem ili jelo od ribe. Problem kod ove kuhinje može biti povećana količina masnoća, no i to ovisi o odabranome jelu. Nećete pogriješiti izaberete li jelo s grilla ili iz woka.

Japanska kuhinja je, u pravilu, iznimno zdrava, no i tu možete pripaziti na unos masnoća i kalorija. Ako ste odlučili poslovnog partnera odvesti u japanski restoran, za sebe naručite miso juhu, sushi s rakovim mesom, avokadom i krastavcem i porciju nigiri lososa. Takav obrok sadrži oko 800 kcal i samo 9, 6 g masnoće.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.