Moj profil

” Palačinke ” s tiramisu kremom

60 minuta
65

U knjizi Palačinke, izdanje Begena, na str. 91 ima recept Palačinke s tiramisuom. Slika u knjizi i na Coolinarici razlikuje s u bitnim stvarima. Obzirom na Coolinarici ne postoji recept. a inspirirana slikom i još više komentarima ispod nje pokušala sam napraviti moju verziju, tj. pokus 1a i 2a.

U knjizi Palačinke, izdanje Begena, na str. 91 ima recept Palačinke s tiramisuom. Slika u knjizi i na Coolinarici razlikuje s u bitnim stvarima. Obzirom na Coolinarici ne postoji recept. a inspirirana slikom i još više komentarima ispod nje pokušala sam napraviti moju verziju, tj. pokus 1a i 2a.

Sastojci

za
Tijesto za palačinke / biskvit
10 dkg čokolade za kuhanje
Nadjev
10 dkg Tiramisu kreme Dolcela, Podravka
Preljev od višanja "džem"
1 kompot od višnje bez koštica
2 žlice gustina ( škrobno brašno )

Priprema

1.

TIJESTO ZA PALAČINKE / BISKVIT

2.

Napravite homogenu smjesu od nabrojanih sastojaka.
Osnovnom receptu za palačinke dodala sam 2 žlice kakaa, ispekla palačinku i konstatirala ( što sam i prije shvatila ) da je smjesa presvjetla ( u odnosu na sliku ). Otopila sam na laganoj vatri 10 dkg čokolade za kuhanje uz 2 žlice mlijeka i dodala u smjesu za palačinke.
Boja je bila tamnija, ali da bi se postigla tamna boja kao na slici smatram da treba dodati “plemenitu čokoladu”.

3.

Ispekla sam dvije palačinke na klasičan način. Jednu tanju, drugu deblju i konstatirala da takva palačinka ne može dati “proizvod” kao onaj koji me inspirirao.
“Palačinka ” na zadanoj slici ima glatke stranice koje se ne mogu dobiti pečenjem u tavi! Ostatak smjese ( isto sve ), izlila sam u tepsiju, na papir za pečenje. Pekla na laganoj temp. 160 C, cca 20 minuta. Zarolala sam roladu i ostavila na hladnom mjestu ( balkon ) da se ohladi.

4.

NADJEV / TIRAMISU KREMA

5.

Tiramisu sam do sada uvijek radila sama, po svom nekom receptu, ali ovo sam željela napraviti po uputama ispod slike, pa sam kupila Dolcela Tiramisu kremu 100 g s okusom vanilije i vrhnja.
Krema se priprema bez kuhanja.
U 3 dcl prokuhanog mlijeka ( kako piše na uputi ) dodajte sadržaj vrečice i promiješajte. Miješajte el. mješalicom ( srednja brzina ) 4 – 5 minuta .
( treba duže!!!). Kremu odmah upotrijebite ( piše na uputi ).
Ova krema je prerijetka da bi se njome punile palačinke. Idealna je za serviranje u čaši. Ja sam kremu stavila malo u škrinju, da se smrzne!

6.

Nakon cca 60 minuta, odrolala sa roladu i premazala tiramisu kremom. Ponovno sam zarolala, umotala u alu foliju i vratila u zamrzivač.

7.

“Džem” o višanja / preljev

8.

Višnje ocijedite iz kompota. U sok zakujate 2 žlice gustima ( prije otopite u malo soka ). Lagano prokuhajte da dobijete staklastu, prozirnu boju.
Na kraju dodajte višnje ( količinu po želji ) .

9.

Smrznutu roladu izrežite na deblje šnite ( cca 5 – 6 cm ), posložite na tanjur u koji ste prethodno stavili vrući žele od višanja.

10.

Odmah poslužite!

11.

Dok sam pripremala slikanje mojeg pokusa, zvonio je telefon pa mi se tiramisu malo otopio ( vidi sliku!)

Posluživanje

Palačinke u knjizi

palačinke
rolada

isto, ali ipak drugačije
još

  • Palačinke(3)
  • Papacinke(1)
  • Hokus-pokus(1)
  • Palacinke-tiramisu(1)
  • Kolači(1)
  • Pancakic(1)
  • Palacinkos(1)

13

Ovo sam tek sad vidjela i super je:)))

Zasto je uvjek tako kad mi senesto svidi da se isprjeci alergija na jaje, Perfekt!

Pravila sam sinoć i jako mi svidio okus. Nije mi presjek baš oštar i malo sam imala poteškoća sa rezanjem ali su jako dobre. Nisam imala višnje, ali i bez njih može proći. Svaka čast na trudu!5

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)