Moj profil

Falši rižoto od sipe

40 minuta
18

Kako je krenulo, imat ćemo cijeli serijal rižota bez riže za sve nas koji je se klonimo (e da bismo bez grižnje savjesti navalile na desert)

Kako je krenulo, imat ćemo cijeli serijal rižota bez riže za sve nas koji je se klonimo (e da bismo bez grižnje savjesti navalile na desert)

Sastojci

2 srednje velike sipe
300 g quinoe
2-3 češnja češnjaka
sol, papar, maslinovo ulje, peršin, crnilo po želji

Priprema

1.

Na malo ulja, uz dolijevanje vode po potrebi, propirjajte sipu izrezanu na kolutiće i sitno nasjeckani češnjak.

2.

Kad sipa pobijeli i pusti svoje sokove, a češnjak se zastakli, dodajte quinou (po mogućnosti razmočenu nekoliko sati u vodi) te dolijte vode ili, najbolje, ribljeg temeljca koliko procijenite da je potrebno s obzirom na bujanje quinoe.

3.

Nakon desetak minuta laganog kuhanja, dodajte sol, papar i druge začine po ukusu, kao i crnilo ako želite.

4.

Pet-deset minuta nakon toga, jelo je skoro gotovo, pa možete dodati bijelo vino i nastaviti kuhati uz miješanje, da alkohol lakše ispari.

5.

Kad rižoto skinete s vatre, dodajte peršin i maslinovo ulje te ostavite da odstoji barem desetak minuta prije posluživanja.

Posluživanje

Quinoa je i u ovom receptu savršeno zamjenjiva integralnom rižom, zobi, bulgurom, svim žitaricama koje se lako stapaju s intenzivnim okusima morskih plodova, pa predlažem da iskušate sve po malo, ja sam hodajući dokaz da ne može dosaditi. ;)
Dobar tek!

  • Sve-5(1)
  • Quinoa(1)
  • Montignac(1)
  • Riža(1)

11

Sipe razrezati na kolutiće?

i u zagrebu je nalazim samo u bio&bio, tako da pretpostavljam da ćeš je naći isključivo u nekoj specijaliziranoj trgovini zdrave hrane. ali isplati se jer je stvarno ukusna, zdrava i lako se priprema. :)

Seljanka (ja) je tek prije nekoliko dana upoznala quinou (?!?). Jako mi se dopada, samo je teško mogu nabaviti – ali ipak mogu, kad se potrudim. Sa sipom je slično, ali ne dam se ja! Ovaj recept ide u omiljene, da mi ne promakne, a pravim kad se steknu uslovi! Svaka čast, bublice!