Moj profil

Kako napraviti svijećnjake od ambalažnog otpada!!

69

Bliže se blagdani i vrijeme darivanja, pa odlučih da svojom idejom pomognem vama koje volite svojim rukama izraditi nešto jednostavno, a opet lijepo i unikatno. U tome vam mogu pomagati djeca i ujedno se zabavljati i napraviti poklončić za baku! Vidi mene ... zašto baš samo za baku ?

Bliže se blagdani i vrijeme darivanja, pa odlučih da svojom idejom pomognem vama koje volite svojim rukama izraditi nešto jednostavno, a opet lijepo i unikatno. U tome vam mogu pomagati djeca i ujedno se zabavljati i napraviti poklončić za baku! Vidi mene ... zašto baš samo za baku ?

Sastojci

Staklena ili plastična ambalaža od potrošenih začina ... najzgodniji su oni jednokratni mlinčići od raznih začina
akrilna boja
salvete
lak, ljepilo za salvete
kontur za staklo
neko jako ljepilo ... najbolje vruče-pištolj
malo mašnica, može perlica i sl

Priprema

1.

Stakleni mlinčić od začina ili onaj plastični, očistiti od naljepnica. Ako je posudica plastična i lagana potrebno je popuniti ju pijeskom ili zaliti rijetkim gipsom da se ne bi prevrtala. Poklopčić okrenuti naopako i zalijepiti ga vručim ljepilom da dobro drži za podlogu jer će u njemu biti sviječica.

2.

Bočice premazati akrilnom bojom, ja sam bijelom, ali može kojom želite.

3.

Sada vaša mašta dolazi do izražaja.

Ja sam ovaj put se samo malo poigrala decoupagom, pa iscrtavanjem konturom, mašnicama ... a na ovom največem sam vručim ljepilom napravila "curke", premazala ih akrilnom bojom, stavila mašnicu ...

4.

Može se i na običnu limenku (prethodno napunjenu nečim teškim (pijeskom ili gipsom) naljepiti prozirna staklena kutijica od kreme. Uz lijepe anđelčiće ništa joj drugo ne treba.

5.

Ideja ima sigurno koliko i vas i već se sad veselim vidjeti vaše uratke!!!

6.

Još jedan prijedlog kako od odbačenog ambalažnog materijala možete napraviti ukrasni predmet i jedan lijepi dar. Staklenoj boci razbiti onaj gornji tanji dio, oštre rubove preliti vručim ljepilom, sve premazati akrilnom bojom i ukrasiti decoupagom ili na drugi način.

7.

Kad vam ostane samo jedna čaša, a lijepog je oblika, šteta ju je baciti ... nacrta se na njoj par cvijetića ili anđelčić, napuni do pola vodom, stavi plutajuća svijećica, prigušite svjetlo u prostoriji i imate lijepu romantičnu atmosferu!

  • Kreativa(3)
  • Brankai-probala(1)
  • Ide-j-alno(1)
  • Rucni-rad(1)
  • Kreativno(1)
  • Napravi-sam(1)
  • Ideja(1)
  • Uradi-sam(1)

40

Hvala svima!

Puno hvala tebi Branka na komentaru i slici u galeriji! Odličan je!👍

A ja bi voljela da smo bliže pa da zajedno radimo i smišljamo nove kreacije!!!

za ovu VT sjetih se svijećnjaka, ali sam napravila jedan od boce, nisam imala vremena obojiti i radit dekupaž .. volim tvoju kreativnu radionicu rado bih probala sve napravit čime se baviš 🙂

Prelepo, oduševljena sam! Nikad nisam znala šta bih s tim mlinčićima, sve ostalo se nekako da ponovo upotrebiti ali oni ne. Do sad, sad su moji za igru 😁

Ovako je ispalo drugima