Moj profil

Neobične domače kobasice

24 minuta
58

Zašto neobične slijedite recept i vidjet čete nešta na prvu pomisao nespojivo a vijerujte kod našeg dugogodišnjeg iskustva one uvijek uspiju i svima se sviđaju..

Zašto neobične slijedite recept i vidjet čete nešta na prvu pomisao nespojivo a vijerujte kod našeg dugogodišnjeg iskustva one uvijek uspiju i svima se sviđaju..

Sastojci

za
12 kg svinjetine mljevene
6 kg junetine mljevene
3 litre trajnog 2,8 mlijeka
5 kg krumpira žutog običnog
0,5 kg soli nitratne
po potrebi slatke paprike,bibera i bijelog luka

Priprema

1.

KRUMPIR skuhati cijeli u ljusci i dobro ohladite,očistite ga i narežite na malko deblje ploškice i takovog HLADNOG sameljite na naj manju šajbu od vaše mašine možete odmah dodati i bijeli luk ako ga volite.

2.

Potrebna vam je velika posuda i u nju spojite meso zatim dodajte krumpir izvaganu sol TOČNU mjeru jer je zbilja dosta zatim dodajte i mlijeko TRAJNO i ostale dodatke.Dok ste sve spojili sada dobro promješajte i punite u umijetna crijeva promjer NAJVEČI 50-50 cm odmah zavežite da izbjegnete nagomilavanje zraka u masi.Potrebno je na kraju napraviti omču kakva več je kod kupovnog crijeva obrišite izvana da vam je kobasa čista i uredna da se nekupi nečistoče neke na njih.

3.

Sada smo došli do dimljenja dimi se najviše 10 dana znači jedan dan na dimu drugi dan odmor s tim da kad je dan odmora OKREČETE kobasicu zbog toga nam je trebala druga omča i tako večinom vi svi imate nekakva iskustva sa upotrebom pušnice.Ona se počinje mijenjati za par dana dimljenja a za konzumaciju je več za DVA mijeseca.Nakon dimljenja staviti na dolazak sviježeg zraka i takova može biti skroz do toplih dana tada ju stavite u zamrzivač i vadite po potrebi.

4.

Možete me pitati nešto ako Vam nije jasno,radnja je za njih zimsko vrijeme,režu se uvijek odlično,okus im je po siru a naravno jedete samo kobasice dok krumpir se teško i primjeti.Recept je iz jedne naše mesne industrije samo malo prilagođen mi ih osobno radimo 5 godina i ako se pridržavate ovog recepta manite strah i probajte dobit čete 30 komada predivne delikatese ...

  • KOBASICE(6)

11

E stvarno sam zadivljena na koje sve ideje čovjek dođe i napravi za jelo...jako sam znatiželjna kakvog je to okusa i ostalo...pratit ću hrabre uradke👋

Bas neobicne kobasice,pa probacemo  napraviti

👋

super hajde pa javi sve ostalo štima mjere su točne e a meso od svinjetine ja stavim onako prošarano dok mi je junetina krtije tako da imam mješano ..nek je sretno fine su strašno ali ni kod mene neče riskirati ljudi a kad jedu svima je prefino..👍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)