Moj profil

Punjeni Bataci

35

Ekstra ukusno i brzo

Ekstra ukusno i brzo

Sastojci

pileći batak
prilog

Priprema

1.

Kost pilećeg batka odvojimo oštrim nožem i uklonimo bez sečenja kožice.Batak zasolimo, pobiberimo napunimo sa oko 4 šnite kulena i 2-3 kockice feta sira i seckanom svežom žalfijom.

2.

Batak zatvorimo i pričvrstimo čačkalicama pa pečemo na vrelom ulju u poklopljenom sudu dok ne poprimi boju pa prevrnemo i pečemo drugu stranu.

3.

Kao prilog možemo poslužiti bareni kukuruz sa maslinovim uljem i feta sirom.

  • Piletina(3)
  • Punjeni-batak(1)
  • Punjeni-pileci-batak(1)
  • Punjena-piletina(1)
  • Ručak(1)

5

Jako je jednostavno , imala sam ideju da slikam postupak al mi je jako nezgodno em sam povredila rame  em su ruke umuljane a nema mi treće pomoćne ruke pa sam odustala.Postaviš batak sa karabatkom tako da je ona većinski kožna strana sa donje strane, predhodno ispod one čašice zgloba dugačkog batka koja viri napolje napraviš rez oštrim nožem oko kosti .Deo karabatka gde nema kože prstima opipaš kost i oštrim nožem uz kost odvojiš meso. Uhvatiš kost karabatka u jednu ruku a drugom rukom povlačiš kožu i meso kao da skidaš čarapu sa noge podpomažući oštrim nožem gde je potrebno.I tako sve do reza koji si predhodno napravila i samo komplet meso i kožu  bukvalno izuješ kao sa stopala stim da će se sve izvrnuti pa ti po skidanju prevrni opet da je koža sa spoljne strane i to je to nadam se da sam pomogla pozdrav Nanji.

sviđa mi se, ali nikada nisam otkoštavala batak pa mislim da će mi to biti problem.

Ovo je super a brzo ide u omiljene....

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)