Moj profil

Cool chef mjeseca rujna - LjubicicaCool

Baš kao na tradicionalno gostoljubivom bosanskom stolu, u njenoj, nama dragoj i korisnoj virtualnoj kuharici, prepunoj sjajnih recepata, praćenih jednako tako sjajnim fotografijama, gotovo da nema čega nema.

Na našim mirisnim i ukusnim putovanjima od podneblja do podneblja, od kuhinje do kuhinje, ponovo smo u Sarajevu. Kako volimo filmove, posebno one u kojima se kuha i jede, u gradu istinskih gurmana i prestižnog filmskog festivala, cool cheficu mjeseca rujna proglašavamo, a kako drugačije, nego na filmski način.

Dakle, And the CC Oscar goes to LjubicicaCool!!!

A naša nova cool chefica, trofejna cooharica i fotografkinja, svoju prestižnu titulu nije zaslužila preko noći, već nakon višegodišnjeg marljivog putovanja na kojem je istrošila podosta kuhača i zaprljala podosta pregača.

Recept po recept, fotografija po fotografija, komentar po komentar, tag po tag… koji su joj priskrbili trofej po trofej i evo je na Coolkinom počasnom mjestu, na našem cool kuhinjskom tronu.

Baš kao na tradicionalno gostoljubivom bosanskom stolu, u njenoj, nama dragoj i korisnoj virtualnoj kuharici, prepunoj sjajnih recepata, praćenih jednako tako sjajnim fotografijama, gotovo da nema čega nema. K tome, i sami smo se uvjerili stotinama puta, sve je zarazno fino, te uglavnom jednostavno (u njenoj režiji i samo nekoliko sastojaka združuje se u kombinaciju za pamćenje!), ali i brzo i ekonomično.


Jednostavno, naša LjubičicaCool je kuharica baš po mjeri suvremenog življenja punog stalne trke s vremenom, stresa i problema, pa su njeni recepti i savjeti kao stvoreni za zaposlene, mame, samce, mlade parove i sve one ostale koji i bez dugotrajnog i kompliciranog boravka u kuhinji vole fino, fino meziti.

Stoga nas nimalo ne čudi što su među našim najomiljenijim receptima oni za jako jednostavna i jako brza, a jako fina mala jela poput okruglica od jaja, štapića od mljevenog mesa, ali i primjerice brzog džema od malina. No, to ne znači da u njenoj zbirci nema starinskih jela koje mi Coolinaričari posebno volimo, štoviše naša nova CC u svojem malom prstu ima i svoju nacionalnu kuhinju, pa kad netko od nas, ma gdje bio, poželi uživati u nekom od opjevanih bosanskih specijaliteta poput sogan-dolme ili primjerice tufahija, obavezno zavirimo u njenu kuhinju.


Sudeći po njenom jelovniku i kuhinjskim referencama, ona bi bila sjajna chefica i u piteriji o čemu svjedoči i njena coolerica sa slasnim slanim i slatkim burecima, pitama i mantijama s mesom, sirom, zeljem, krumpirom, bundevama, a bome i čokoladom, i u špageteriji, jer voli i rado sprema špagete od klasičnih, bolognese do maštovitih s tunjevinom

Na njenim stranicama gostujemo i kad poželimo neku finu, brzu i jednostavnu slasticu, pa su nam uz njene izvorne bosanske i klasične slastice, posebno drage ekspresne voćne dizalice raspoloženja i tješiteljice poput kompota, voća sa šećernim preljevom ili turbo brzog i turbo finog kolača s ribizom.

No, to još ni izdaleka nije sve. Naša LjubicicaCool zaslužuje svoju titulu i stoga što ne brine samo o našem nepcu, već i o našem zdravlju i ljepoti, pa ovisno o našim potrebama, njena kuhinja prolazi i kao mali "zdravljak" koji se može pohvaliti i u tom smislu učinkovitim jelima i napitcima. 

Primjerice, naša nova CC autorica je čaše pune zdravlja, napitka od chia sjemenki, mješavine za podizanje imuniteta i bolju krvnu sliku, te pazite sad, napitka ne za mršavljenje, nego debljanje, jer vjerovali ili ne, mnogima su kilogrami itekako potrebni.

No, njeni "pripravci" ne djeluju samo iznutra, pa su među njenim receptima i učinkoviti šampon za oštećenu kosu i prirodni peeling.  



Iako gle čuda LjubičicaCool nije ljubiteljica kave, za proslavu njena šefovanja odlučili smo se počastiti njenom (i njoj ipak dragom!) ledenom kavom, prefinim kolačićima od kave i slasnom oreo tortom, ispečenom za jedan rođendan njene majke.

I na kraju uz iskrene čestitke poželimo našoj dragoj LjubiciciCool još mnogo novih cool prijatelja sa svih strana svijeta jer kao što govori njen omiljeni citat:

"Ništa zemlju ne čini tako prostranom kao prijatelji u daljini, oni stvaraju geografske širine i geografske dužine."


:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.