Moj profil

Cool chef mjeseca rujna – Lana-

Sa svojom uvodnom rečenicom:"Ako sledimo tuđe korake, nikada nećemo ostaviti trag...", Lana- je savršeno opisala ono što radi. Njezine fotke i recepti imaju prepoznatljiv potpis i dovoljan je samo kratak pogled na njih pa da bude jasno od koga dolaze.

Našu novu cool cheficu najbolje će predstaviti njezine živopisne, žarkim bojama obasjane fotografije prepoznatljivog stila "a la" Lana-. Na učlanjenje u Coolinariku ju je "davne" 2007. potaknuo njezin mali Veliki brat Broccoli, a ostalo je, povijest. 😉

Pogledate li njezinu zbirku recepata, vidjet ćete da je Lana- prepuna ideja, sklona eksperimentiranju i neobičnim kombinacijama sastojaka "upakiranih" u drugačije forme i oblike. Apple&Potato punjeni složenac s interesantnom mješavinom sastojaka, povrtna rapsodija s jajima - Šarena gnezda, Kukuruzne tortice s pikantnom marmeladom od rajčice, integralne rolade - Rol "Ježeva kućica", Lazanje s okusom algi, egzotične Korpice s piletinom, Šarena salata od sočiva koja može zamijeniti cijeli obrok, voćni Gazpacha od šumskog voća i ricotte... samo su dio ove šarolike zbirke.

S obzirom da živi u Španjolskoj naravno da se među njezinim receptima našlo i onih tradicionalnih, španjolskih. Tu su: nezaobilazan Andaluzijski Gaspacho, Španska Tortilla s krumpirom i lukom, poznati španjolski aperitiv od morskih plodova - Salpicón, katalonski Krompir Ali-Oli i krema Crema Catalana, španjolska poslastica Larpeira, galicijska pita - Empanada gallega i recept koji datira iz 1577. g. - Tarta de Santiago,baleraske Ensaimadas i Tumbet - zanimljivo jelo od povrća čiji recept je donijela s Majorke.

Za ljubitelje ribe izdvojit ćemo prekrasno aranžiran Mornarski Fishburger na čijem stylingu bi joj mogli pozavidjeti i poznati food stilisti te Dagnje "Tigres rabiosos" neodoljivog izgleda, a sigurni smo i okusa.

A to nije sve. Iskoristit ćemo ovu priliku i predstaviti njezine originalne muffine: Starry muffin - zvjezdaste muffine s datuljama i bananom, Jagodičasti "cup" muffine koji se degustiraju žličicom tesavršene muffiburgere koje je napravila za svoj 27. rođendan - Cheeseburger muffins...

Slastice i kokteli svojim se stilom u potpunosti nastavljaju na Lanine- prekrasne putopisne fotografije i jednako tako nam donose vedre mediteranske kolorite. Dovoljno je samo baciti pogled na simpatične party lizalice - Lollipop keksi, šarmantne Carquiñolise, trava zelene Matcha kuglice, fresh salaticu - Summer breeze, šareni Kolač od mrkve ili veselu Tropsku buru pa da se odmah osjetimo bolje.

Zbog svega toga znamo da ova titula odlazi u prave ruke. Draga Lana-, iskrene čestitke od Uredništva, želimo Vam puno uspjeha u daljnjem isprobavanju i kreiranju novih jela, a mi strpljivo čekamo da nam svojim veselim radovima obojite jesenske dane!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.