Moj profil

Sjeckana rajčica

Nemate li ideje što biste danas mogli skuhati, posegnite za pakiranjem sjeckane rajčice na čijoj se poleđini, nalazi recept s prijedlogom za ručak ili večeru u mediteranskom ili tradicionalnom stilu. Široke mogućnosti zasigurno će Vas nadahnuti.

Mediteranska kuhinja - tko je ne voli? Ukusna i živopisna, nosi titulu najkvalitetnije i najzdravije na svijetu. Jedan od njezinih simbola - koji je uz tjesteninu, masline i vino čini toliko prihvaćenom u cijelome svijetu - u svakodnevnoj, ali i ekskluzivnoj kuhinji jest rajčica.

Malo je plodova koji u sebi sadrže toliko vrijednih tvari kao ta hranjiva i ljekovita crvena povrtnica. Tu su prijeko nam potrebni vitamini A, C i B, zatim znatna količina minerala kalija, magnezija, kalcija i željeza te beta-karotena.

Crveni pigment rajčice ne daje joj samo neodoljivo privlačan izgled, već i ljekovito djelovanje - likopen je, naime, vrlo snažan antioksidans.

Crveni pigment ne daje joj samo neodoljivo privlačan izgled, već i ljekovito djelovanje - likopen je, naime, vrlo snažan antioksidans. Ispitivanja su ga potvrdila kao moćnog saveznika u prevenciji kancerogenih te bolesti srca i krvnih žila. Zanimljivo je i da ga organizam uspješnije apsorbira u prerađenom, termički obrađenom obliku, zbog čega su proizvodi od rajčica idealan način za iskorištavanje svih njezinih prednosti.

Svima koji paze na izgled poznato je i da su rajčice odličan prijatelj privlačnog stasa! Uz obilje vitamina koji iznutra djeluju na zdravu i blistavu kožu, sadrže vrlo malo masnoća i kalorija (samo 25 kcal na 100 g).

Nije nimalo čudno što rajčica nosi upravo to ime: kao da je zaista izašla iz Raja! I druge je narode inspirirala da je nazovu sugestivnim imenima: u Francuskoj i Engleskoj je, primjerice, zovu i "jabukom ljubavi".

Vjerujemo da ste među dosadašnjim Podravkinim proizvodima od rajčice (koncentrat rajčice, pelati, pasirana rajčica i sok) već izabrali svoje favorite. Od sada taj izbor možete proširiti i zanimljivim novitetom: rajčicom koja je već nasjeckana i spremna za upotrebu, bez dodataka ili u skladnim kombinacijama sa začinima.

Put do osvježavajuće salate, okrepljujuće juhe ili slasnog umaka uz pomoć Sjeckane rajčice postaje još kraći!

Sjeckanu rajčicu potražite u četiri okusa:

  • klasičnom - za ljubitelje jednostavnih, izvornih okusa te sve koji kulinarske kreacije vole stvarati od početka i
  • s bosiljkom i origanom - kao savršen izbor za pizzu.

Nemate li ideje što biste danas mogli skuhati, posegnite za pakiranjem sjeckane rajčice na čijoj se poleđini, kao i na poleđini soka i pasirane rajčice, nalazi recept s prijedlogom za ručak ili večeru u mediteranskom ili tradicionalnom stilu. Široke mogućnosti sjeckane rajčice zasigurno će Vas i same nadahnuti za stvaranje vlastitih specijaliteta.

Svi okusi sjeckane rajčice pakirani su u novu, inovativnu Tetra Recart ambalažu koja čuva izvornu vrijednost, okus i boju proizvoda.

Želite li, dakle, nešto zdravo, bez konzervansa, s ljekovitim tvarima i vrlo ukusno, stavite Podravkine sjeckane rajčice na vrh svojeg popisa za kupnju i bez grižnje savjesti uživajte u pripremljenom jelu!

Dobar tek!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.