Moj profil

Fiš Fiš Fiš

Malo ribarsko selo usred Kopačkog rita pretežno naseljeno Mađarima prava je prigoda da se upozna riječna riblja pustolovina. Na jednoj vatri se kuha fiš paprikaš, na drugoj šaran na rašljama cijedi svoju posljednju masnoću, a tu su i faširanci od babuške i šarana.

Napisati recept za fiš paprikaš ili preporučiti u kome se restoranu najbolje spravlja bila bi jedna on najvećih grešaka koje mi se mogu dogoditi. Vrlo bi vjerojatno izgubio par prijatelja, maltretirali bi me usmeno i fizički, a i pozivali subotom da se uvjerim kako nemam pravo.

Dakle najbolji fiš paprikaš se radi od ribe i paprike. Naravno da ne ulazim u to od koje ribe jer i tu već vrebaju zamke. S paprikom je nešto lakše jer ona je uvijek iz istog područja. Da budem precizniji paprika je iz Mađarske ili iz Hrvatske. Pravi fiš majstori bi me odmah ulovili da im kažem da ima odlične paprike i u Meksiku te u Baskiji. Zato je i ovo previše. Da li je paprika iz Hrvatske ili iz Mađarske najbolja neka se i dalje svađaju. Ja nemam takav stupanj nadljudskog obrazovanja da se razumijem u te razlike.
Ali imam jednu dobru osobinu da tu i tamo vjerujem ljudima. I zato kad su mi rekli da je najbolja crvena paprika iz Kopačeva ja im vjerujem. I točka.

Uglavnom cijela ova priča o fišu je zbog toga što je za par dana jedna prekrasna manifestacija koja se zove "Ribarski dani –Kopačevo".
Malo ribarsko selo usred Kopačkog rita pretežno naseljeno Mađarima prava je prigoda da se upozna riječna riblja pustolovina.

Sve izgleda ovako. Uz gomile štandova s divnim kolačima i paprikom, uz glazbena društva koja se redaju na pozornici ispred svake kuće gori vatra. Da jedna, gore dvije ili tri vatre. Na jednoj se kuha fiš paprikaš, na drugoj šaran na rašljama cijedi svoju posljednju masnoću, a tu su i faširanci od babuške i šarana. Kažu da se u ta dva dana pojede oko 2 tone ribe (slovima,dvije tisuće kilograma ribe). Ako to nije razlog da se u subotu 16. rujna posjeti Kopačevo…

P.S. nisam siguran da li imam prijevoz za subotu…

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.