Moj profil

Kad se mama igra - rođendanske kapice

Malo dobre volje - papir - škare - i dobar printer ;-))

Rođendan je svakako jedan od najvećih događaja u životu vašeg malog mezimca. Barem je kod mene takav slučaj. Moje milo dijete živi za taj dan, pa je često puta razočaran što je njegov rođendan "zadnji". Zato se mi za proslavu pripremamo od Prosinca do Prosinca 😉. Naravno, uz proslavu idu raznorazni rekviziti - kapice, zviždaljke, krune, baloni...Što šarenije i blještavije, to bolje. Da se ima o čemu pričati i kad slavlje prođe 🙂. Vrlo su važne i pozivnice za rođendan, tu se cijele godine odabire društvo, skida se i dodaje na listu, već prema raspoloženju i ljubavi.

Proslave u igraonicama su pravo olakšanje - nema straha od prolivenog soka i izmrvljenih kolača na omiljenom tepihu,nemaš brige oko kapica i ostalih drndi, a i možeš se lijepo odmoriti u ta dva sata, dok ti djecu animira netko drugi. E sad, problem je jedino u odabiru igraonice, iako u glavnom sve nude slične sadržaje po sličnim cijenama. Neka "nepoznata" ne dolazi u obzir, iako meni baš ta paše i zbog cijene i zbog blizine. Pa onda bijemo ljuti boj. Ipak dobijem bitku. Nakon proslave igraonica više nije "nepoznata", i sad većina djece iz vrtićke "zelene sobe" fešta baš tamo. Triput hura za mamu👍

Znači, lakši dio zadatka smo riješili. Sad dolazi ono malo teže - proslava u vrtiću. S obzirom da u našim vrtićima promoviraju zdravu prehranu, bomboni, kolači, keksići i grice ne dolaze u obzir. Samo prirodni sokovi, suho ili svježe voće, kokice itd itb...Sve to, naravno mora biti aranžirano da prijatelji i tete popadaju u nesvijest 😵

Tako sam jednu godinu radila toranj sa mixom suhog voća i "tortu" od svježeg. Onda sljedeću,tortu od kartona, punjenu kokicama, plus voćne ražnjiće.

Pa mi bilo ponestalo ideja, i pribjegla jednostavnom rješenju - voćne jogurte posložila kao tortu na kat, obložila trakama čvrstog papira u boji, povezala ukrasnu mašnu i na vrh stavila malu plastičnu čašu (okrenutu naopako)  u koju je bila zabodena svjećica. Sve je to, naravno, moralo biti šaaareeenoooo 🤢. Da, u limenu kutiju sam natrpala paprenjaka, u obliku borića, sobova, snjegovića i još kojekakvih likova (Božić je bio vrlo blizu☃), pa su se onda svi totalno raspametili. Tete su tražile recept, pa sad za Magdine paprenjake zna cijeli vrtić 😉

Naravno, za vrtićku proslavu potrebne su one drnde sa početka priče. Za balone i zviždaljke je lako, kapice su već problematične. Ponuda u trgovinama je poprilična, ali naravno, ne zadovoljava želje slavljenika. Tu opet mama stupa u akciju.

Vrlo je važno da milo vam dijete samo izabere motive koje hoće na kapicama, onda ih lijepo spremite, pripremite puuunoo boje za printer i foto papir i avantura počinje. A moja je tekla ovako :

Prvo smo izabrali slike Pokemona, Samuraja, Ninđi i inih junačina. Ni cure ne smijemo zaboraviti, pa je tu bilo i Vinxica i Trnoružica i Bratzica i još svakojakih ljepotica. Sad kad sam imala motive, trebala mi je šablona za kapice. Ja sam išla malo zaobilaznim putem, pa sam na hameru prvo ocrtala krug promjera cirka 30 cm, lijepo ga presavila na pola i prerezala. Ta polovica mi je bila šablona. Na papir A4 formata isprintala sam one ljepotice i ljepotane, pa onda pomoću polukruga izrezivala. Savila sam ih u tuljak i učvrstila heft-mašinicom na dva mjesta. Onda sam na krajevima napravila male rupice kroz koje sam provukla elastični konac i vezala na čvorić sa unutarnje strane kapice da se ne izvuče. Bila sam vrlo zadovoljna ishodom, a i dijete se veselilo, jerBo takvih kapica u trgovini nema.

Znači, ako se želite upustiti u malu avanturu, potrebno vam je : prije svega dobra volja, malo čvršći papir u boji ili foto papir A4, škare, heftarica ili ljepilo, elastični konac i dobar printer.

Ja sam prve kapice radila prije dvije godine, i opet prošle, čak napravim više nego što treba, da djeca mogu slobodno birati koju kapicu hoće.

Ne znam kako vama, ali meni je ovo zabavno. Kapice ću sigurno raditi i ove godine, još mi ostaje izbor igraonice i kreacija za vrtić. Ali, ima vremena do Prosinca. Ili možda nema 😵

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.