Moj profil

Prvi put sa sirovom slaninom u koštac

Da nasmejem malo, vas super domaćice :)

Ma prvi put videla i držala u rukama sirovu slaninu! Ali ljubav prema čvarcima je veeelika!
Zakazala to nešto od čega se prave čvarci (sirova bela slanina sa leđa) u mesari, odem danas da preuzmem. I-ju! Puna kesa tog nečeg na kaiševe! Donesem To hrabro kući, popijem prvo jednu rakijicu da se okuražim, umotam se u šal oko struka (napolju ladno de ladno, a moram stajati pored otvorenih vrata od terase i mešati To), vunene čarape, kapa na glavu, zaštitna jakna, nož za filetiranje u ruke, dobar gutljaj rakijice u sebe i tranžiraj To na kockice. Od kupljenih 2 kg, nekako se izborih sa većim delom, a ostalo izbacih na terasu da bleji. 


Ubacih kockice u lonac, još malo rakijice, gledam one kockice kako postaju sve ružnije, nekako sivkaste i pitam se da li je To ono od čega se dobijaju oni lepi rumeni čvarci. Hilfeee! Google zna! Trč u sobu, ali ko da pljačkam banku - u jednom skoku kroz minimalno otvorena vrata, da mi se ne usmrdi ceo stan, čitaj, čitaj, brzo, brzo jer moram da mešam kockice da ne zagore, pa opet nazad ko Spajdermen u kuhinju, izmešam, popijem još jedan muški gutljaj rakijice i... i šta? Zaboravih šta treba da radim! A, da! Malo mleka da kockice ne izgledaju ko avetinje, ili zombiji upravo stigli sa groblja, pa da! Jedva izračunah koliko mleka za moj slučaj, pošto je mera bila za 10 kg slanine (pa ko normalan topi 10 kila Toga?! Pa neću da prodajem mast i čvarke na tezgi!), sunuh Tome pola rakijske mleka, da mi ulepša zombiće, kad iz lonca (srećom uzeh najdublji!) poče da šišti pena, kao besan zmaj! Mešaj, mešaj, samo hrabro, a osećaj kao da mi veštičiji kotao poludeo skroz, frka mi da ne počnu kockice-ružnjače da skaču na mene, jao, kakva avantura ovaj posao sa čvarcima! Kaže mi prijateljica, skupi čvarci na pijaci. Pa nego šta, ljudi rizikuju život da ih naprave! 


Ali, vredelo je, čarobno mlekce ih je doteralo, svaka mu čast! Sad su lepi ko sa reklame! 🙂
I to bi bilo to. Onaj deo beloslaninske aždaje, što se protegao u kesi na terasi, nek odmori malo, dok ne smislim šta ću sa njim. A ja da završim ovu drugu rakijicu, da se iskobeljam iz ove priručne odeće i opreme za rad u kontaminiranim uslovima, pa na više nego zasluženo čvarkarenje. Jeeeee! 😁


:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.