Moj profil

Kandirane narance

120 minuta
66

Meksa i socnija verzija arancina , a jos kada su utopljene u cokoladu , jednaostavno su savrsne .

Meksa i socnija verzija arancina , a jos kada su utopljene u cokoladu , jednaostavno su savrsne .

Sastojci

6-7 manjih naranaca , mandarina ili klementina ( bio uzgoj )
200 g secera
250 ml vode
150-200 g tamne cokolade

Priprema

1.

Narance iz bio uzgoja operi i pobrisi . Ako nemas bio narance napravi otopinu od 250 ml vode , 3-4 zlice sode bikarbone i 1 zlica octa . Mijesa dok se soda ne otopi , pa potopi narance u ovu otopinu i neka tako odstoje nekoliko sati ili preko noci .  Sutradan narance dobro isperi i posusi . Ostrim nozem narezi narance na ploske sitne 1/2 cm .

2.

U siru posudu stavi vodu i secer , pusti neka uskuha , pa kuhaj jos 4 min dok se secer potpuno ne otopi . Otopini dodaj narezane narance , pa kada ponovo uskuha smanji vatru na lagano i kuhaj tako istiha 60 min povremeno i pazljivo mijesajuci dok ploskice naranaca ne postanu mekane i prozirne .

3.

Skini narance sa vatre i ostavi ih neka tako ostanu u sirupu 10 min . Ugrij pecnicu na 100 stupnjeva , pleh oblozi papirom za pecenje , pa ploskice naranaca poslozi na pripremljeni pleh . Peci 60 min da se lagano posuse .

4.

Gotove ploskice naranaca prebaci na resetku za hladjenje i ostavi neka se tako suse na zraku jos 24 sata . Ako ti je ostalo sirupa od kuhanja naranaca sacuvaj ga i njime mozes natopiti biskvite kolaca . Ja nisam bacala rubne snite koje nisu tako lijepe kao one iz sredine , kandiraj ih i iskecene koristi u keksicima ili biskvitima .

5.

Nakon 24 sata ploskice bi trebale biti suhe na dodir , ali mekane i fleksibilne . Cokoladu otopi i svaku ploskicu utopi do  polovice u cokoladu . Ostavi na papiru za pecenje da se cokolada stisne . Cuvaj u kutiji sa cvrstim poklopcem . Mozes servirati kao desert ili ovim ukusnim ploskicama dekorirati kolac.

  • Kandirane-narance(2)
  • Kandirano voće(2)
  • Naranče(2)
  • Naranča(2)
  • Portokal(1)
  • Kandiranje-voca(1)
  • Probati(1)
  • Kandirano(1)
  • Deserti(1)

7

Hvala draga , vec su pojedene . 

Pravila sam ih prošle godine i pojedosmo ih na brztinu, ove godine nikako da nađem dobre pomorandže...uživajte u njima i za nas.

Hvala puno drage moje .

Ovako je ispalo drugima